Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

kiemelt témák: Változásfigyelő Bírságfigyelő Kiállítás-Konferencia Jelentések Én, mint ügyvezető Felelősségbiztosítás IT

Hírek

   

Az MNB változtat a hitelfelvételkor alkalmazott jövedelemszabályokon

Pénzügyek

A legalább 10 évre vagy a futamidő végéig fixált kamatozású forint jelzáloghiteleknél nem módosul a jelenlegi 50, illetve 60 százalékos jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM).

Lízingszövetség: az első negyedévben az új kihelyezések meghaladták a 147 milliárd forintot

Pénzügyek

A lízingpiac számára a járműfinanszírozás jelenti az egyik legfontosabb "pillért", ebben a szegmensben az év első három hónapjában 30 százalékkal nőttek az újautó-eladások, a kishaszon-gépjárművek esetében pedig 18 százalékos volt bővülés.

Cofidis: a magyarok alig ötöde használja az innovatív pénzügyi megoldásokat

Pénzügyek

A magyarok nagy többségének, 80 százalékának a fintech mint fogalom még mindig ismeretlen.

Harminc százalékkal nőtt tavaly a Garantiqa kezességvállalási portfóliója

Pénzügyek

Az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalási portfóliója tavaly elérte az 570 milliárd forintot, ami mintegy 30 százalékos növekedés az előző évhez képest - közölte a vállalat

Három újabb magyar cég csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde vállalkozásfejlesztési programjához

Pénzügyek

A programba most belépő magyar cégek a növényvédő-szerekkel foglalkozó Chemark Kft., a mindenmentes tésztákat és olajokat gyártó Agri-Corn Kft., valamint az Első Pesti Malom- és Sütőipari Zrt.

Csökkent a lakossági és vállalkozói hiteleket késedelemmel törlesztők száma a KHR-ben

Pénzügyek

A vállalkozási hitelportfólió tovább javult, a fennálló késedelmek száma tovább csökkent. Március végén 44 ezer fennálló vállalati késedelmet tartottak nyilván a KHR-ben, 2 ezerrel kevesebbet, mint 2017 végén.

Kkv-finanszírozás a Garantiqa kezességvállalásával

Pénzügyek

Azt szeretnék elérni, hogy minél több mikro-, kis- és középvállalkozást ismertessenek meg az állami kezességvállalásban rejlő előnyökkel.

Lízingszövetség: a válság óta a legmagasabb szintre nőtt a finanszírozás

Pénzügyek

Az eszközfinanszírozás jelentőségét mutatja az is, hogy a termelőeszközként nyilvántartott gépeknél 66 milliárd forintot tett ki a finanszírozott összeg 2017-ben, ami 39 százalékos emelkedés 2016-hoz képest, ez a növekedés a legmagasabb a lízingpiaci szegmensek között.

Számviteli szabályzatok 2018 - Ügyvezetők lapja előfizetőknek ingyenesen

Pénzügyek

Elkészültek a 2018-as számviteli szabályzat mintáink! Számviteli politika, Értékelési szabályzat, Selejtezési szabályzat, Pénzkezelési szabályzat (Valutapénztári szabályokkal) - a Számviteli törvény 2018. évi szabályainak megfelelően, használati útmutatóval. Ha még nem előfizetőnk, fizessen elő az Ügyvezetők lapjára 12. hóra 25.200,-Ft-ért és ingyenesen hozzájuthat szabályzatainkhoz. Előfizetés a számlázási és postázási cím megadásával: info@cegmenedzseles.hu

K&H Biztosító: a magyarok negyedének van nyugdíjcélú megtakarítása

Pénzügyek

A fiatalok még nem gondolkodnak az időskorukról, részben érthető, a legtöbb válaszadó viszont kortól függetlenül úgy véli, hogy a nyugdíj mellett dolgozni fog. A megkérdezettek 24 százalékának semmilyen nyugdíjcélú megtakarítása nincs, ám a 30 év felettiek 57 százalékának maximum 3 hónapra elegendő a tartaléka, és csak 27 százalékuk tudna megélni 6 hónapnál hosszabb ideig a félretett pénzéből.

Az ICO-befektetések veszélyeire figyelmeztet az MNB

Pénzügyek

Az ICO jellemzője, hogy egy vállalkozás vagy magánszemély tokeneket bocsát ki és kínál eladásra hivatalos fizetőeszközért vagy gyakrabban virtuális valutáért (például bitcoin, ether) azért, hogy projektjéhez tőkét szerezzen vagy cégépítését finanszírozza.

Széfszolgáltatás jogosulatlanul

Pénzügyek

A társaságok a tulajdonukban álló, bárki számára elérhető üzlethelyiségükben - írásban kötött megállapodások alapján, díjfizetés fejében - a tulajdonukban álló széfeket bocsátottak ügyfeleik rendelkezésére. A trezorok bérlői vagyontárgyaikat maguk helyezhették el és vehették ki a trezorokból. Erre MNB engedély kellett volna - ami nem volt.

Hatékonyabb EU kkv-politikára dolgoz ki javaslatot a gazdasági és szociális bizottság

Pénzügyek

A kkv-k jelentős része nem tud bekapcsolódni a számukra kidolgozott uniós programokba, illetve nem tud élni a nekik szóló pénzügyi lehetőségekkel, mert túl bonyolultnak, nehezen hozzáférhetőnek tartják azokat. Szerinte ezen segítene az egyszerűbb, közérthetőbb, a kkv-k igényeihez igazodó feltételek kialakítása, egyablakos rendszer bevezetése, támogató szervezetek működtetése.

A cégek árbevételének 28 százaléka kiszámlázott, de még ki nem fizetett tétel

Pénzügyek

A magyar vállalatok kintlévősége átlagosan az éves bevételük több mint 28 százaléka. Mivel a cégek kintlévősége általánosságban 5-szörösen meghaladja nyereségüket, így könnyen belátható, hogy a számlák (vagy egy részük) tényleges kifizetésének elmaradása komolyan veszélyezteti az egyes cégek működését éppúgy, mint az egész gazdaságot.

FM: az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány segíti az agrárvállalkozásokat

Pénzügyek

Az AVHGA készfizető kezessége a teljes banki és takarékszövetkezeti szektor számára elérhető, és hitelt ad azoknak a kisebb agrárvállalkozásoknak is, amelyek nem tartoznak a pénzintézetek ügyfélkörébe.

Lízingszövetség: bővülhet a lízingpiac

Pénzügyek

Az alacsony kamatok a fogyasztók, a vállalkozások számára kedvezőek, de a lízingcégek számára ez mérsékelt kamatbevételt eredményez. Hozzátette: számos lehetőséget nyújt a most zajló, ipar 4.0-nak is nevezett technológiai forradalom, mert az eszközök tulajdonlása helyett a gépek használata lesz a jellemző az üzleti világban.

Az államkincstár lett Magyarországon a pénzügyi kifizetések központja

Pénzügyek

A Magyar Államkincstár lett Magyarországon a pénzügyi kifizetések központja, annak következtében, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) beolvadt az államkincstárba, a szervezeti változás ellenére a nyugdíjak kifizetésében semmi nem változik majd - mondta Mészáros József, a Magyar Államkincstár újonnan kinevezett elnöke

Kevés bank áll készen a PSD2-re és a nyílt bankolásra

Pénzügyek

A PwC új felmérése szerint kevés bank készült fel az Európai Unión belüli pénzforgalmi szolgáltatásokra vonatkozó módosított irányelv (PSD2) 2018 januárjában esedékes hatályba lépésére. Nyár elején a bankok 38%-a még csak az új irányelv várható hatásait kezdte el felmérni, ekkor mindössze 9%-uk tartott a PSD2 által előírt új követelmények bevezetésénél.

Támogatott hitel-lehetőségek Rákosmenti mikrovállalkozásoknak

Pénzügyek

A hitelek akár évi 2,4 %-os kamat mellett, pluszköltségek (pl. hitelbírálati díj, folyósítási jutalék) nélkül, 3-10 év futamidőre, iroda, telephely, üzlethelyiség vásárlására, építésére, átalakítására, felújításra, áru- vagy anyagkészlet, gépek, berendezések, gépjármű vásárlására, megrendelések, már megkötött szerződések teljesítésével kapcsolatban felmerült költségek előfinanszírozására vehetők igénybe.

NAV tájékoztató a pénzmosás elleni szabályzatokról

Pénzügyek

A tájékoztatás szerint tekintettel arra, hogy a szabályzat átdolgozásához szükséges NGM rendelet (Útmutató) még nem került közzétételre, a belső szabályzatot a rendelet megjelenését követően kérik átdolgozni, és ennek megtörténtéről csak ezt követően kell tájékoztni a Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodát.