Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Kevesen tesznek félre a nyugdíjas évekre

Pénzügyek

Ha valaki egész életében a minimálbérnek megfelelő összeget keresett, akkor a nyugdíja is ennek megfelelő lesz. Ez különösen a kisvállalkozók – és kiemelten a 420 ezer katás (kisadózó vállalkozások tételes adója) adóalany – számára jelent gondot, mivel ők törvényesen fizetnek a minimálbér vagy még alacsonyabb összeg után járulékokat, miközben vállalkozásukból felvett osztalékból élnek. Az osztalék után nem fizetnek járulékot, és így nyugdíjra sem jogosultak azután

Digitalizáció a banki szolgáltatásokban

Pénzügyek

A digitalizációban legelőrehaladottabb bankok 40 százaléka építette be kínálatába az olyan ügyfél elkötelezettséget erősítő szolgáltatásokat, mint a pénzügyi célok kitűzése és ehhez kapcsolódó értesítések küldése, valamint a tranzakciós kategóriák kezelése. Az egyes keresztértékesítést támogató szolgáltatások 15 százalékuknál találhatók meg, ilyen például a pénzügyi állapot monitorozása, a pénzügyi előrejelzések készítése és az ezeket figyelembe vevő, személyre szabott ajánlatok küldése. Megtakarítási és befektetési tanácsot a vezető bankok 20 százaléka kínál.

A hitelszerződések sincsenek kőbe vésve

Pénzügyek

Általánosan elterjedt sztereotípia, hogy a banki szerződések nem tárgyalhatóak, az adós a szerződés tartalmába alig szólhat bele. Ez azonban nincs így, mint minden üzleti szereplő, a bank is tud kompromisszumot kötni. Eltérő azonban a banki rugalmasság függően attól, hogy ki, milyen területen és mikor próbál engedményt keresni.

MFB: már több mint 4500 vállalkozás igényelt kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt

Pénzügyek

Az igénylők leginkább a vendéglátás, a kiskereskedelem, illetve a turizmus területén működő vállalkozások közül kerülnek ki. A legfrissebb összesítések szerint a folyósított átlagos hitelösszeg 9 millió forint, és elsősorban a közép-magyarországi, a dél-alföldi és a nyugat-dunántúli régióban tevékenykedő vállalkozások élnek a kedvezményes hitel nyújtotta lehetőséggel.

Agrárkamarai tagdíjhalasztás magánszemélyeknek

Pénzügyek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a magánszemélyeknél az év második felére halasztotta az idei kamarai tagdíj megállapítását és befizetését, a gazdálkodó szervezeteknek viszont 2021. június 15-ig kell leróniuk a kamarai tagdíjat

Gyorsabb és olcsóbb lesz a hitelfolyósítás

Pénzügyek

Gyorsabb és olcsóbb lesz a hitelfolyósítás, hamarosan számos új jelzáloghitel-kihelyezéshez is alkalmazzák majd a bankok a statisztikai alapú értékbecslés módszerét

Az építőipar, a szolgáltató szektor és a kiskereskedelem a legrizikósabb ágazat

Pénzügyek

Magyarországon idén az építőipar mellett a szolgáltató szektorban és a kiskereskedelemben érintett cégek számítanak a legrizikósabbnak a felszámolási eljárások alapján - közölte a Coface hitelbiztosító legújabb elemzésében

Hatalmas a kereslet az újrakezdési gyorskölcsönra

Pénzügyek

Átlagosan 8 millió forint kölcsönt vennének fel az érintettek. A gyorskölcsönt 55 ágazat vállalkozásai, valamint egyesületei kérhetik. A kölcsön fontos feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen lezárt üzleti évvel ­2019-re, mert a felvett összeg nem haladhatja meg a 2019-es árbevételét oévasható a Magyar Nemzetben.

Csökkent a késve fizető vállalkozások aránya

Pénzügyek

A késve fizető partnerek és a lánctartozás aránya 3 százalékpontos csökkenést mutat a megkérdezett vállalkozások körében a 2020. júliusi adatfelmérés óta - közölte az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) elemzését

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön elnevezéssel indul az új KKV hitelprogram

Pénzügyek

A program részleteit a következő hetekben dolgozza ki az MFB, amelynek célja, hogy gyorsan és széles körben elérhető hitelprogramot indítson el, az igényelt forrásokat pedig a legszűkebb határidővel folyósítsa a vállalkozások számára.

A rendelkezésre álló Nhp Hajrá! hitelkeret közel felét használhatták ki a vállalkozások

Pénzügyek

A pénzintézetek 531 milliárd forintot folyósítottak eddig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési hitelprogramjának (Nhp Hajrá!) 1500 milliárd forintos keretéből, és további közel 186 milliárd forint vár folyósításra vagy hitelbírálatra a Bank360.hu adatai szerint.

Megújulnak az Nhp hajrá feltételei

Pénzügyek

Javítani és könnyíteni fogják a forgóeszköz-hitelezés feltételeit. Lehetőség lesz arra is, hogy az európai uniós támogatások előfinanszírozása mellett hazai támogatások előfinanszírozására is sor kerülhessen.

Lízingszövetség: jelentősen megmozgatta a villanyautópiacot az állami támogatás

Pénzügyek

A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) és a Magyar Lízingszövetség abban bízik, hogy a következő időszakban új, akár megemelt keretösszeg fogja segíteni a vásárlókat.

MNB: jelentős érdeklődés az Nhp hajrá iránt

Pénzügyek

A beruházási hitelek és lízingügyletek mellett lehetőség nyílt a működési kiadások (például a készletfinanszírozás, bérfizetés) fedezésére forgóeszközhitel felvételére és EU-s támogatások előfinanszírozására is, sőt a vállalkozások terheinek csökkentése érdekében korábban piaci árazás mellett felvett hitelek kiváltása is megengedett.

Fékezzük meg együtt a lánctartozások tömeges kialakulását!

Pénzügyek

Az OPTEN a magyar piacon elsőként reagálva a piaci hatásokra, azonnal frissítette csődkockázati modelljét! ★ Minimalizálható a vállalkozásuk üzleti kockázata ★ Naprakész, folyamatosan frissülő információkat biztosít. ★ Kockázati index és besorolás mutatók felmérik a fizetésképtelenség valószínűségét. ★ Hatékony támogatást nyújt a döntés-előkészítéshez. www.opten.hu

OTP: az NHP Hajrá ígéretes eszköz a vállalkozásoknak

Pénzügyek

Az újrainduló növekedési hitelprogram, az NHP Hajrá volumene és a széles felhasználhatósági kör miatt ígéretes eszköz lehet a hazai vállalkozások számára; a kamatszinteket tekintve erős verseny alakulhat ki a pénzintézetek között; az OTP Bank készen áll arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül biztosítsa az NHP Hajrá forrásait a magyar vállalkozásoknak - közölte a bank

ÉVOSZ: javítani kell az építőipari vállalkozások finanszírozási helyzetét

Pénzügyek

Az ÉVOSZ számításai szerint a márciusban kötött új szerződések volumene, a szokásos vagy várt volumennek csak mintegy 65 százalékát érhette el. Amennyiben az ágazat nem kap jelentős megrendeléseket állami, önkormányzati oldalról, akkor megrendelési állománya zuhanás szerűen csökkenhet.

Fizetési haladékot ad a mikrovállalkozásoknak a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Pénzügyek

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a koronavírus járvány mikrovállalkozásokat érintő hatásának enyhítése érdekében valamennyi, a Budapest Mikrohitel Programban fennálló tartozással rendelkező ügyfele számára 2020. december 31-ig fizetési haladékot biztosít március 18-tól - közölte a BVK

Bankszövetség: a magyar bankrendszer járvány idején is stabil

Pénzügyek

A cégvezetők figyelmét arra hívta fel, hogy minden vállalat felelős a munkatársakért, manapság pedig különösen értékes a munkahely megmentése. Etikátlan lenne, hogy a járvány elmúltával, a gazdasági helyreállítás időszakában azok a cégek álljanak sorba állami segítségért, akik saját munkavállalóiknak nem segítettek a nehéz időkben. Aki hűséges a vállalatához, azt a vállalatnak is segítenie kell - vélekedett a bankszövetség főtitkára.

MNB: a moratórium lejárta után nem emelkedhet az adósok törlesztőrészlete

Pénzügyek

Ez az adósok többségénél olyan futamidő-hosszabbítást jelent, ami biztosítja, hogy a havi terhek az eredeti szinten maradjanak, vagy az alá csússzanak, hogy megfizetésük várhatóan ne okozzon majd nehézségeket az ügyfeleknek.