Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

A rendelkezésre álló Nhp Hajrá! hitelkeret közel felét használhatták ki a vállalkozások

Pénzügyek

A pénzintézetek 531 milliárd forintot folyósítottak eddig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési hitelprogramjának (Nhp Hajrá!) 1500 milliárd forintos keretéből, és további közel 186 milliárd forint vár folyósításra vagy hitelbírálatra a Bank360.hu adatai szerint.

Megújulnak az Nhp hajrá feltételei

Pénzügyek

Javítani és könnyíteni fogják a forgóeszköz-hitelezés feltételeit. Lehetőség lesz arra is, hogy az európai uniós támogatások előfinanszírozása mellett hazai támogatások előfinanszírozására is sor kerülhessen.

Lízingszövetség: jelentősen megmozgatta a villanyautópiacot az állami támogatás

Pénzügyek

A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) és a Magyar Lízingszövetség abban bízik, hogy a következő időszakban új, akár megemelt keretösszeg fogja segíteni a vásárlókat.

MNB: jelentős érdeklődés az Nhp hajrá iránt

Pénzügyek

A beruházási hitelek és lízingügyletek mellett lehetőség nyílt a működési kiadások (például a készletfinanszírozás, bérfizetés) fedezésére forgóeszközhitel felvételére és EU-s támogatások előfinanszírozására is, sőt a vállalkozások terheinek csökkentése érdekében korábban piaci árazás mellett felvett hitelek kiváltása is megengedett.

Fékezzük meg együtt a lánctartozások tömeges kialakulását!

Pénzügyek

Az OPTEN a magyar piacon elsőként reagálva a piaci hatásokra, azonnal frissítette csődkockázati modelljét! ★ Minimalizálható a vállalkozásuk üzleti kockázata ★ Naprakész, folyamatosan frissülő információkat biztosít. ★ Kockázati index és besorolás mutatók felmérik a fizetésképtelenség valószínűségét. ★ Hatékony támogatást nyújt a döntés-előkészítéshez. www.opten.hu

OTP: az NHP Hajrá ígéretes eszköz a vállalkozásoknak

Pénzügyek

Az újrainduló növekedési hitelprogram, az NHP Hajrá volumene és a széles felhasználhatósági kör miatt ígéretes eszköz lehet a hazai vállalkozások számára; a kamatszinteket tekintve erős verseny alakulhat ki a pénzintézetek között; az OTP Bank készen áll arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül biztosítsa az NHP Hajrá forrásait a magyar vállalkozásoknak - közölte a bank

ÉVOSZ: javítani kell az építőipari vállalkozások finanszírozási helyzetét

Pénzügyek

Az ÉVOSZ számításai szerint a márciusban kötött új szerződések volumene, a szokásos vagy várt volumennek csak mintegy 65 százalékát érhette el. Amennyiben az ágazat nem kap jelentős megrendeléseket állami, önkormányzati oldalról, akkor megrendelési állománya zuhanás szerűen csökkenhet.

Fizetési haladékot ad a mikrovállalkozásoknak a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Pénzügyek

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a koronavírus járvány mikrovállalkozásokat érintő hatásának enyhítése érdekében valamennyi, a Budapest Mikrohitel Programban fennálló tartozással rendelkező ügyfele számára 2020. december 31-ig fizetési haladékot biztosít március 18-tól - közölte a BVK

Bankszövetség: a magyar bankrendszer járvány idején is stabil

Pénzügyek

A cégvezetők figyelmét arra hívta fel, hogy minden vállalat felelős a munkatársakért, manapság pedig különösen értékes a munkahely megmentése. Etikátlan lenne, hogy a járvány elmúltával, a gazdasági helyreállítás időszakában azok a cégek álljanak sorba állami segítségért, akik saját munkavállalóiknak nem segítettek a nehéz időkben. Aki hűséges a vállalatához, azt a vállalatnak is segítenie kell - vélekedett a bankszövetség főtitkára.

MNB: a moratórium lejárta után nem emelkedhet az adósok törlesztőrészlete

Pénzügyek

Ez az adósok többségénél olyan futamidő-hosszabbítást jelent, ami biztosítja, hogy a havi terhek az eredeti szinten maradjanak, vagy az alá csússzanak, hogy megfizetésük várhatóan ne okozzon majd nehézségeket az ügyfeleknek.

Az MNB az ügyfelek megbízható kiszolgálását várja a bankoktól

Pénzügyek

A bankok, befektetési szolgáltatók és alapok jegybanki útmutatást kaptak a megteendő kockázatmérséklő intézkedésekről. A pénzügyi stabilitás, a bankrendszerbe vetett bizalom egyik záloga, hogy a hitelintézetek a koronavírus-járvány időszakában is folyamatosan működjenek, kiszolgálva ügyfeleiket.

A bankok a kormányrendelet szerint járnak el

Pénzügyek

Az OTP Bank közölte: működésében mindenkor megfelel a hatályos jogszabályoknak, így mindkét kormányrendelet betartásáról haladéktalanul gondoskodik. Ahhoz, hogy az ügyfeleket az új jogszabálynak megfelelő módon tudják fogyasztói hitelekkel kiszolgálni, a részletszabályok ismeretére, informatikai fejlesztésre és a belső szabályozás átalakítására van szükség.

Novitax - az ügyvitel állócsillaga!

Pénzügyek

Szakmai körökben a Novitax neve egyet jelent a megbízhatósággal, a szakmaisággal és a minőséggel. A WINTAX integrált vállaltirányítási rendszerük az ügyvitel minden területére kínál megoldást. A demo verzió letölthető! A WebTax a könyveltető és a könyvelő közös felülete, amelyen a bekerült számlák képe meg is tekinthető, a számlák előfeldolgozhatók (munkaszámra, projektre bonthatók, kontírozhatók stb.) Kipróbálható a Web Tax telepítés nélkül! A bérszámfejtési munka előkészítésének a megkönnyítésére fejlesztették az online személyi és munkaidő nyilvántartási programot, a WebBért, amely használata esetén a bérszámfejtő már készen kapja a számfejtéshez szükséges adatokat. Már most megvalósítható a kézi adatrögzítés nélküli bérszámfejtés. A WebBér is kipróbálható telepítés nélkül. www.novitax.hu, Tel.: (+36 1) 263-2363, E-mail: novitax@novitax.hu

Bankmonitor.hu: márciustól drágulnak a változó kamatú lakáshitelek

Pénzügyek

Egy 20 évre felvett, 10 millió forint összegű kölcsön esetében körülbelül 54 500 forint az induló havi törlesztőrészlet. Márciustól egy ugyanilyen új hitelnek csaknem 2000 forinttal magasabb lesz a havi törlesztője, ami a teljes visszafizetést tekintve több mint 450 000 forintos drágulást jelent.

Magyar cégtörténetek - a Nartex Pénzügyi Zrt. a kockázati hitelező

Pénzügyek

A kis- és közepes vállalkozások esetében a hagyományos finanszírozási formák nem alkalmasak például a menedzsment általi cégkivásárlás segítésére, ami bizonyos esetekben biztosíthatja a cégek továbbélését, illetve az induló vállalkozások sok ötlete bukik el azon, hogy nincs meg a kellő tőke ahhoz, hogy befektetéséretté tegyék azt, ezért van szükség a nagyobb kockázatot kezelni tudó pénzügyi befektetőre

Tovább nőtt a mezőgazdasági gépek piaca

Pénzügyek

A vevők jelentős része bankhitel segítségével vásárol gépeket. A legkedveltebb forrás a jegybank kedvezményes hitelprogramja, a legtöbben a januárban indított NHP fix keretében elérhető konstrukciót vették igénybe.

EOS: a mesterséges intelligencia pénzügyi munkahelyeket szüntethet meg

Pénzügyek

A vállalati döntéshozók csaknem fele úgy gondolja, hogy a pénzügyi szektorban munkahelyeket veszélyeztet a mesterséges intelligencia - derül ki az EOS Csoport fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából.

Javulnak a hazai cégek termelési mutatói

Pénzügyek

Az Opten szerint a 2018-as vállalati pénzügyi beszámolók alapvetően pozitív képet festenek a magyar gazdaságról, az egy alkalmazottra vetített árbevétel alapján érezhetően nő a cégek termelékenysége, az eredménytermelő képességet tekintve ugyanakkor már nem ilyen pozitív a trend.

Tovább bővült a kártyás fizetések aránya

Pénzügyek

A korábbi enyhe csökkenés után ismét nőtt a kiskereskedelmi bankkártya-elfogadók (POS terminálok) száma. 2019 első negyedévéhez képest csaknem ezer elfogadóhellyel és 3 ezer, többnyire érintéses fizetést biztosító készülékkel több állt a vásárlók rendelkezésére, számuk így meghaladta a 115 ezret, illetve a 147 ezret. Érintéses fizetést több mint 128 ezer készülék tesz lehetővé országszerte. Szintén csökkenést követően nőtt újra az internetes elfogadóhelyek száma, 9 százalékos bővüléssel megközelítve a 13 ezret.

Késedelmes fizetések behajtása

Pénzügyek

Az EOS Csoport európai fizetési szokásokat vizsgáló tanulmánya szerint jelentős, a cégek árbevételének mintegy 8%-a érkezik a késedelmes kintlévőségek behajtásából.