Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Tervezzek, vagy hirdessek? A hatékony marketingfolyamat lépései

Marketing

A legegyszerűbb – és valljuk be sok cég által előszeretettel alkalmazott gondolat -: akkor hirdessünk! Csináljunk egy FB kampányt, vagy küldjünk szét most soron kívül hírleveleket, hirdessünk meg egy új akciót, stb. Ezek – természetesen – jó megoldások, amelyek segíthetnek, ha megfelelően használjuk azokat. Én mégis azt mondom: a siker egyik kulcsa a tervezés.

A szerzői könyvkiadó és a kiadói szolgáltatást nyújtó vállalkozások

Marketing

Állandó márka szakértőnk, Kiss T. Anna, a könyvkiadást bemutató sorozata korábbi részeiben már szólt a könyvkiadás két alapvető formájáról: a hagyományos kiadói rendszer, valamint a szerzői könyvkiadás különbségéről. Ebben az írásában azokat az infrastrukturális feltételeket mutatja be, amelyek a szerzői könyvkiadáshoz nélkülözhetetlenek. Ezeket szolgáltatás formájában igénybe lehet venni az erre szakosodott vállalkozásoktól.

Az ingyenes digitális felületek kockázatai

Marketing

Állandó szakértőnk, Kiss T. Anna, írásában a közösségi oldalakon előállított tartalom sorsával kapcsolatban óvatosságra inti a cégeket. A YouTube videómegosztó minapi, vitatott döntése a felhasználók tulajdonában lévő tartalom figyelmeztetés nélküli törlésével, elgondolkodásra kell, hogy késztesse, különösen a céges felhasználókat.

A szerzői könyvkiadásról őszintén - A kiadók és a könyvkiadást kiszolgálók különbsége

Marketing

Könyvet nem nehéz dolog kiadni, csak jól kell ismerni terepet és a szabályait. Csakhogy az ördög itt is a részletekben lakozik. Állandó szakértőnk, Kiss T. Anna, maga is több könyv szerzője, a könyvkiadásról szóló cikk sorozatában ez alkalommal arról ír: mi különbözteti meg a könyvkiadót a könyvipar különböző szolgáltatásait nyújtó vállalkozásoktól.

A szerzői könyvkiadásról őszintén - Kik a szereplői könyviparnak?

Marketing

Állandó személyes- és vállalati márka tanácsadónk, Kiss T. Anna, maga is több könyv szerzője, sorozatot indított a szerzői könyvkiadásról. Az első részben arról írt, hogy mi a könyv. A könyv ugyanolyan termék, mint bármelyik másik áru. Mármint tárgyiasult formájában. Esetében mégis inkább a szerző személye, főként az ő személyes márkája az, amit megvesznek az olvasók

Ingyenes vagy fizetős a Facebook?

Marketing

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki a Facebookra, újraértelmezve az ingyenesség fogalmát. Azt mondják, attól még nem ingyenes egy szolgáltatás, hogy nem kell érte pénzt fizetni. A magunk részéről imádjuk, ha az olyan monopóliumokat, mint a Facebook is - bárki, akinek lehetősége van rá, móresre tanítja, de ez az indokolás azért problémás. Lehet, hogy a tájékoztatásuk megtévesztő vagy hiányos volt, de nem biztos, hogy ezt az ingyenesség fogalmának kifacsarásával kell jogilag alátámasztani. Mert akkor innentől egyetlen internetes szolgáltatás - egy egyszerű ingyenes hírlevél-feliratkozás sem ingyenes, hiszen az e-mail cím az ellenérték. Ha pedig valami nem ingyenes, akkor le kell számlázni? Lám, hova jutottunk.

Az egyediségtől az egyéniségen át a személyes márkáig

Marketing

Személyes- és vállalati márkaszakértőnk, Kiss T. Anna írásában ez alkalommal arról a minimum feltételről szól, ami nélkül nem lehetséges személyes márkává válni. Ez pedig az egyéniség. Ez az a küszöb feltétel, amely teljesülésével egyáltalán van esély arra, hogy valaki a személyében önálló márkává, így értékké váljon. Ez egyébként a vállalkozása értékében is jelentős súllyal bírhat.

A Google korlátozni tervezi a hirdetők hozzáférését a felhasználók adataihoz

Marketing

A kaliforniai székhelyű médiaóriás a felhasználók adatainak szigorúbb védelmével indokolta a döntést. A változás nyomán ugyanis szerinte a hirdetők nem férhetnek majd hozzá a felhasználók olyan, úgynevezett érzékeny adataihoz, mint például az egészségi állapotuk, a vallásuk, a politikai nézeteik vagy a szexuális irányultságuk.

A vállalati és cégvezetői személyes márka együttes hatása

Marketing

Állandó szerzőnk, Kiss T. Anna, a márkaépítés specialistája, a vállalati- és a személyes márkaépítés együttes hatásának előnyeire hívja fel a cégvezetők figyelmét. Jó tudni, hogy milyen értékei lehetnek annak, ha a vállalkozás és a cégvezető brandje összeadódik. Különösen krízis helyzetben nagyon hasznos, mert egyik a másikát akár ki is húzhatja a bajból.

Továbbra is az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája

Marketing

A 100 vállalatot rangsoroló "Best Global Brands" globális márkarangsorban az első helyen az Apple áll, a márka értéke 234,241 milliárd dollár, 9 százalékkal több a tavalyinál. A második helyezett Google márka értéke 8 százalékkal, 167,713 milliárd dollárra emelkedett. Hihetetlen számok

A magad világa = a világod maga

Marketing

Minden siker alapvető feltétele, hogy az ember tisztában legyen saját magával. Sőt, mi több, rendben is legyen saját magával. Hiszen csak akkor tud felépíteni egy üzletet, amellyel aztán, meglehet, másokért is, nem egy esetben egész családokért, egzisztenciális felelősséget vállal. Ha pedig a cégvezetőben a mentális alapok megvannak, nem lesz nehéz nyitottan fogadni a szűkebb és tágabb környezet ,állandóan változó, hatásait. Pintér Gábor írásában arról szól, hogyan tudjuk nyitottan építeni a vállalkozásunkat.

Nem terrméket, hanem a hozzá köthető érzelmeinket vesszük meg a piacon

Marketing

Különböző fogalmak keverednek, amikor termékről beszélünk. Amikor pedig a marketingjével hozzuk kapcsolatba, még zavarosabbá válik a helyzet. Pintér Gábor az írásában ebben teremt rendet. Különösen, ami a manapság olyan vonzó marketing eszköz, az influencer értelmezését és hasznosságát illeti. Minden cégvezető az érték felöl mérlegel: milyen marketinggel jelenik meg termékével a piacon. Ezeknek az összefüggéseknek az ismerete nélkülözhetetlen a jó döntéshez.

Deloitte: az iskolakezdés a második legnagyobb vásárlási szezon

Marketing

A karácsony után a július és szeptember közötti időszak a második legnagyobb vásárlási szezon, az iskolakezdés miatt ilyenkor mélyen zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek - derül ki a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég "Deloitte back-to-school shopping survey" című felméréséből.

Háremet néztem és értékesítést tanultam Isztambulban

Marketing

Tanulj az ügyes törököktől! Akarj eladni ezerrel! De ne nyomuljál!

Webáruház felmérés 2019

Marketing

Az elemzés szerint 4 év alatt több mint 2,5-szeresére nőtt a belföldi e-kiskereskedelmi piac: míg 2014-ben csupán 273 milliárd forint volt a webáruházak belföldi online nettó forgalma, 2018-ban már elérte a 669 milliárd forintot. A több mint 5000 e-kiskereskedő internetes értékesítése alapján a teljes kiskereskedelmen belül az online értékesítés aránya elérte a 7 százalékot, ami 13 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Itt a helye annak, aki könyvet szeretne kiadni szerzőként vagy a cégével. Minden a könyvmarketingről

Marketing

Állandó szakértőnk, Kiss T. Anna, személyes- és vállalati márka specialista, aki három könyvet jelentetett meg maga is szerzői kiadásban, a negyediket, társszerzőként, vállalatunk kiadásában, 2019. június 22-én, Budapesten, egyedi workshop keretében vezeti be egy könyv megjelentetésének szakmai fogásaiba azokat a vállalkozókat és magánembereket, akik tervezik könyv megjelentetését szerzői kiadásban, de nem ismerik hozzá elég jól a könyvüzletet, valamint az on-line marketing módszereket, amelyekkel a leghatékonyabban tudnák promótálni könyvüket, vagy akár más termékeiket is. Az Ügyvezetők Klubja tagjai 25 százalék kedvezménnyel vehetnek részt a programon.

Egy magyar írta meg a Google történetét Amerikában

Marketing

Hogyan ne legyél százas? – kérdezi Kiss T. Anna az Énmárka című könyvének alcímében. Úgy tűnik, ő tudja a választ… Ősszel az USA-ban jelenteti meg a Google-ről szóló újabb könyvét. Mi ez? Vakmerőség vagy csak egészséges önbizalom, provokáció vagy jó üzleti húzás, egy piacképes könyv vagy valami más? Év végén minden kiderül… Kocsi Ilona írása BOOM Magazinban

Közösségi média, online marketing cégeknek

Marketing

Kiss T. Anna interjúja Váraljay Gábriellel a közösségi média rejtelmeiről, a cégek jó on-line marketingjéről, valamint egy eredeti ötletről, amin most dolgozik: a neve ENVIENTA.

Az ügyfélkiszolgálás javításával 20-30 százalékkal nőhet a cégek árbevétele egy felmérés szerint

Marketing

Az ügyfélkiszolgálás színvonalát folyamatosan javító vállalatok átlagosan 20-30 százalékkal növelhetik árbevételüket, mivel az elégedett vásárló 2,5-szer többet költ a tapasztalatok szerint, mint az elégedetlen.

GVH: Megtévesztő a Fogyasztói Vélemény Tanúsítvány

Marketing

A „tanúsítványa” azt sugallja, hogy egy vállalkozás átfogó feltételrendszernek tesz eleget. A GVH vizsgálata azonban azt állapította meg, hogy a cég által végzett elemzés egyáltalán nem volt teljes körű. Az így kibocsátott „tanúsítvány” ezért valós minősítés nélkül ösztönözhette a vásárlókat olyan ügyleti döntésre, amelyet egyébként nem vagy másként hoztak volna meg