Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Kommunikáció a háború ideje alatt - Szükségünk van-e krízis kommunikációra?

Marketing

A szomszéd országban háború van. Hogyan reagáljunk erre a helyzetre, mit és hogyan kommunikáljunk a cégünkben és a cégünkről? 

A leghatékonyabb hirdetések közé tartozik a közterületi reklám egy felmérés szerint

Marketing

Nagy figyelmet váltanak ki a szabadtéri reklámok. Hatásukra minden második megkérdezett utánanézett a hirdetésnek, és majdnem minden második felkereste az ott feltüntetett honlapot

Mit nem szabad a webáruházi marketingben?

Marketing

A portál jogsértő módon sürgette a felhasználókat mihamarabbi vásárlására, amikor szembetűnő, villogó üzenetekkel (pl. „Jelenleg X ügyfél érdeklődik a termék iránt”; „A héten X ügyfél vásárolta meg ezt a terméket” stb.”) helyezte pszichés nyomás alá a felhasználókat. Ez önmagában véve is tisztességtelennek minősül, mivel megzavarja a nyugodt döntési folyamatot.

Az üzleti öltözködés változása

Marketing

A farmer már minimum 20 éve bekerült a férfiak üzleti megjelenésébe, igaz kezdetben – még ma is leginkább így – jellemzően inggel és zakóval együtt. De ezzel párhuzamosan kezdett eltűnni a nyakkendő, amely pedig korábban elengedhetetlen kellék volt.

Törölhetők-e negatív a vásárlói értékelések?

Marketing

A vélemények moderálása önmagában nem minősül tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak, amennyiben objektív, hozzáférhető és a jogszabályoknak való megfelelést biztosító szabályzaton alapul. A negatív hozzászólások egyoldalú törlése azonban rontja a fogyasztók tájékozottságát, ígyjogsértő módon torzíthatja a vásárlói döntéshozatalt.

Miért NE feledkezzünk meg a kutatásokról?

Marketing

A következő évre készülő terv összeállítása előtt néhány célzott információgyűjtést mindenképpen végezzünk el, hogy ezzel is elősegítsük a terv sikerét.

Az EU a keresőmotorja működésének átláthatóságára szólította fel a Google-t

Marketing

Az európai fogyasztóknak tudniuk kell, hogy az internetes szolgáltató milyen szempontok alapján rangsorolja a keresőmotorja által kiadott keresési eredményeket, és azt, hogy az online fizetési műveletek befolyásolhatják-e a találati sorrendet.

Útmutató a zöld marketinghez

Marketing

Az elmúlt években egyre fontosabb trenddé vált a fogyasztói társadalom számára a gyártók környezetbarát működése, a vásárolt termékek környezetre gyakorolt hatása, valamint a fenntarthatósági és környezettudatossági jelzők használata egy termék vagy szolgáltatás kapcsán. De milyen fogyasztóvédelmi követelményeknek kell megfelelniük a zöld reklámoknak? Milyen úgynevezett “zöld állításokat” használhatnak a vállalkozások a kommunikációjuk során? A Deloitte Meeting Request podcast új adásában ezt a témát járták körüla meghívott szakértők.

Újranyitás és ügyfélélmény - Marketing javaslatok

Marketing

A vevők, potenciális vevők „kiéhezettek” már a szolgáltatásokra, várták már az új lehetőségeket, így bizonyára megértőbbek, mint korábban, de azt kell tapasztani – szinte minden területen -, hogy a járvány következtében eltűntek a jó szakemberek, legalábbis erősen lecsökkent a létszámuk.

A GVH vizsgálja, hogy a Google visszaélt-e erőfölényes helyzetével

Marketing

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Google-val szemben annak vizsgálatára, hogy a keresőjében dalcímekre megjelenő úgynevezett dalszövegkártya alkalmazásával versenyjogot sértő módon előnyben részesíti-e saját szolgáltatását

Tervezzek, vagy hirdessek? A hatékony marketingfolyamat lépései

Marketing

A legegyszerűbb – és valljuk be sok cég által előszeretettel alkalmazott gondolat -: akkor hirdessünk! Csináljunk egy FB kampányt, vagy küldjünk szét most soron kívül hírleveleket, hirdessünk meg egy új akciót, stb. Ezek – természetesen – jó megoldások, amelyek segíthetnek, ha megfelelően használjuk azokat. Én mégis azt mondom: a siker egyik kulcsa a tervezés.

A szerzői könyvkiadó és a kiadói szolgáltatást nyújtó vállalkozások

Marketing

Állandó márka szakértőnk, Kiss T. Anna, a könyvkiadást bemutató sorozata korábbi részeiben már szólt a könyvkiadás két alapvető formájáról: a hagyományos kiadói rendszer, valamint a szerzői könyvkiadás különbségéről. Ebben az írásában azokat az infrastrukturális feltételeket mutatja be, amelyek a szerzői könyvkiadáshoz nélkülözhetetlenek. Ezeket szolgáltatás formájában igénybe lehet venni az erre szakosodott vállalkozásoktól.

Az ingyenes digitális felületek kockázatai

Marketing

Állandó szakértőnk, Kiss T. Anna, írásában a közösségi oldalakon előállított tartalom sorsával kapcsolatban óvatosságra inti a cégeket. A YouTube videómegosztó minapi, vitatott döntése a felhasználók tulajdonában lévő tartalom figyelmeztetés nélküli törlésével, elgondolkodásra kell, hogy késztesse, különösen a céges felhasználókat.

A szerzői könyvkiadásról őszintén - A kiadók és a könyvkiadást kiszolgálók különbsége

Marketing

Könyvet nem nehéz dolog kiadni, csak jól kell ismerni terepet és a szabályait. Csakhogy az ördög itt is a részletekben lakozik. Állandó szakértőnk, Kiss T. Anna, maga is több könyv szerzője, a könyvkiadásról szóló cikk sorozatában ez alkalommal arról ír: mi különbözteti meg a könyvkiadót a könyvipar különböző szolgáltatásait nyújtó vállalkozásoktól.

A szerzői könyvkiadásról őszintén - Kik a szereplői könyviparnak?

Marketing

Állandó személyes- és vállalati márka tanácsadónk, Kiss T. Anna, maga is több könyv szerzője, sorozatot indított a szerzői könyvkiadásról. Az első részben arról írt, hogy mi a könyv. A könyv ugyanolyan termék, mint bármelyik másik áru. Mármint tárgyiasult formájában. Esetében mégis inkább a szerző személye, főként az ő személyes márkája az, amit megvesznek az olvasók

Ingyenes vagy fizetős a Facebook?

Marketing

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki a Facebookra, újraértelmezve az ingyenesség fogalmát. Azt mondják, attól még nem ingyenes egy szolgáltatás, hogy nem kell érte pénzt fizetni. A magunk részéről imádjuk, ha az olyan monopóliumokat, mint a Facebook is - bárki, akinek lehetősége van rá, móresre tanítja, de ez az indokolás azért problémás. Lehet, hogy a tájékoztatásuk megtévesztő vagy hiányos volt, de nem biztos, hogy ezt az ingyenesség fogalmának kifacsarásával kell jogilag alátámasztani. Mert akkor innentől egyetlen internetes szolgáltatás - egy egyszerű ingyenes hírlevél-feliratkozás sem ingyenes, hiszen az e-mail cím az ellenérték. Ha pedig valami nem ingyenes, akkor le kell számlázni? Lám, hova jutottunk.

Az egyediségtől az egyéniségen át a személyes márkáig

Marketing

Személyes- és vállalati márkaszakértőnk, Kiss T. Anna írásában ez alkalommal arról a minimum feltételről szól, ami nélkül nem lehetséges személyes márkává válni. Ez pedig az egyéniség. Ez az a küszöb feltétel, amely teljesülésével egyáltalán van esély arra, hogy valaki a személyében önálló márkává, így értékké váljon. Ez egyébként a vállalkozása értékében is jelentős súllyal bírhat.

A Google korlátozni tervezi a hirdetők hozzáférését a felhasználók adataihoz

Marketing

A kaliforniai székhelyű médiaóriás a felhasználók adatainak szigorúbb védelmével indokolta a döntést. A változás nyomán ugyanis szerinte a hirdetők nem férhetnek majd hozzá a felhasználók olyan, úgynevezett érzékeny adataihoz, mint például az egészségi állapotuk, a vallásuk, a politikai nézeteik vagy a szexuális irányultságuk.

A vállalati és cégvezetői személyes márka együttes hatása

Marketing

Állandó szerzőnk, Kiss T. Anna, a márkaépítés specialistája, a vállalati- és a személyes márkaépítés együttes hatásának előnyeire hívja fel a cégvezetők figyelmét. Jó tudni, hogy milyen értékei lehetnek annak, ha a vállalkozás és a cégvezető brandje összeadódik. Különösen krízis helyzetben nagyon hasznos, mert egyik a másikát akár ki is húzhatja a bajból.

Továbbra is az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája

Marketing

A 100 vállalatot rangsoroló "Best Global Brands" globális márkarangsorban az első helyen az Apple áll, a márka értéke 234,241 milliárd dollár, 9 százalékkal több a tavalyinál. A második helyezett Google márka értéke 8 százalékkal, 167,713 milliárd dollárra emelkedett. Hihetetlen számok