Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Bővíti termelőkapacitását a Bodrogi Bau Kft. Szegeden

Cégvezetés

A hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. 1996-ban alakult. A cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel foglalkozik.

Magyar cégtörténetek - Jelentősen növelte árbevételét a Gyulahús Kft.

Cégvezetés

A gyulai önkormányzat tulajdonában álló társaság termékeinek (májasok, kolbász-félék) 80-83 százalékát belföldön értékesíti, a külföldi eladások forgalma megközelíti az 1,1 milliárd forintot. A Gyulahús termékeivel például Nagy-Britanniában, Csehországban, Szlovákiában, Németországban, Svédországban, Dániában, Romániában, sőt még a távoli Hong-Kongban is találkozhatnak a vásárlók.

Márkaépítő üzleti megoldások, mesterséges értelmek

Cégvezetés

Napjaink egyik meghatározó, infokommunikációs technológiát (IKT) alkalmazó területe az ún. okosmegoldások (SMART megoldások) kialakítása. Vajon mitől hosszú távon is fenntarthatóak az okosmegoldások és mit értsünk a gyakorlatban e fogalmi kör alatt? Mennyiben változtatják meg ezen megoldások a vállalati márkánkat és portfóliónkat?

Magyar cégtörténetek - Kétszeresére bővítette termelési kapacitását a Szeplast Zrt.

Cégvezetés

Több mint 1 milliárd forintos beruházást hajtott végre az elsősorban PVC-granulátumokat és -porkeverékeket gyártó, szegedi székhelyű Szeplast Zrt. A fejlesztés célja nem csupán a korábbi kapacitás korszerűsítése volt, hanem biztosítja a vevők részéről jelentkező nagyságrendileg nagyobb mennyiségi igénynek kiszolgálását is.

Magyar cégtörténetek - Uniós támogatással fejleszti borászatát az Ostorosbor Zrt.

Cégvezetés

Megújulnak a feldolgozás, az érlelés, a tárolás, a palackozás és a minőségellenőrzés folyamataihoz szükséges eszközök és az infrastruktúra, emellett egy acélszerkezetű csarnoképülettel fedik le a kültéri bortároló tartályokat.

Zenélni vagy játszani a zenével!? Építeni vagy innoválni?

Cégvezetés

Pintér Gábor korábban már röviden írt arról a különbségről, hogy mennyire más zenélni vagy pedig játszani a zenével. Azaz tudni valamit, illetve alkalmazni a tudást a megfelelő vagy az épp nem szokványos környezetekben. Remek ihletül szolgálhat ehhez egy reptéri zongorázásról készült video, ami egy időben bejárta a digitális teret a videómegosztó által.

A kibertér valódisága

Cégvezetés

A kibertér sok meglepetést tartogat még az ember számára. Már az is kérdés, hogy az ember mennyire marad ember ebben a virtuális világban, vagy éppen ellenkezőleg: nem válik-e maga is egy mesterséges lénnyé, ami úgy viselkedik, mint amit ma mesterséges intelligenciának nevezünk. Holott az egész rendszert az ember, maga alkotta meg és hozta létre. Éppen azért, hogy bizonyos üzleti tervezési, elemzési feladatokat rábízhassa a teremtményére. Hogy ez hogyan működik, arról szól Pintér Gábor írása.

Példázatok a gondolat teremtő erejéről

Cégvezetés

Sokszor mondják az emberek, hogy a gondolatnak teremtő ereje van. És ez így igaz! De teremtés alatt általában valami szép, fenséges, pozitív dolog létrehozását értik. A legtöbb ember nem gondol arra, hogy negatív dolgokat is lehet teremteni. És hogy sajnos a negatív gondolatnak is teremtő ereje van.

Követsz engem? Vajon 5 év múlva is követnél? És 10 év múlva, vajon itt leszel még? És a céged?

Cégvezetés

Meg tudja ezt az ember határozni előre, hogy ki az, akiben lát valamit vagy, hogy mitől válik fogékonnyá egy téma iránt? Mitől lesz egy gondolat, egy érzésvilág, egy inspiráció fenntartható? Mitől lojális valaki a cégéhez hosszú távon is? Pintér Gábor írása.

Magyarország legjobb üzletembereit díjazza az EY

Cégvezetés

A Magyarországon már másfél évtizede működő program olyan hazai vállalkozókat mutat be, akik sikereikkel előremutató gazdasági és társadalmi változásokat érnek el. Az elismeréssel a győztes számára új lehetőségek nyílnak meg az üzleti élet nemzetközi színterén.

Magyar cégtörténetek - Kapacitásbővítő fejlesztés az Agrosprint Zrt. nyírlugosi gyáregységében

Cégvezetés

A vállalat a kilencvenes évek végén építette fel gyorsfagyasztó hűtőüzemét Karcagon, 2005-ben útjára indította leányvállalatát Romániában, a Maros megyei Beresztelkén. A cég 2008-ban megvásárolta nyírlugosi fagyasztóüzemet, így bővítve a zöldség-gyümölcs termékpalettát. Ma már több mint harmincféle terméket dolgoznak fel üzemeikben.

Jövőtudatos gondolkodás és fenntartható növekedés nélkül lemaradhatnak a vállalatok a versenyben

Cégvezetés

Az Ügyvezetők Klubja közölte azt az írást, amelyet állandó szakértőnk, Kiss T. Anna, személyes- és vállalati márka specialista itt arról írt, hogy csak az valósulhat meg egy vállalkozó tervei közül, amit el is kezd, amibe bele is vág. Csak akkor léphet nagyot, ha erőfeszítéseket tesz érte és vállalja a kockázatát is. A vállalati brand, de akár a személyes márka építésével is. Különben hogyan tudhatná meg a világ róla, hogy milyen rátermettség és erő feszíti? Pedig mindez jelentősen hozzájárulhat a cég sikeréhez. Pintér Gábor, aki napi munkájában főként üzleti konstrukció tervezéssel foglalkozik, erre a gondolatra reflektál írásában.

Magyar cégtörténetek -Bővítette gyártókapacitását a tiszavasvári Jármű Zrt.

Cégvezetés

A többek közt az Alstom, a Bombardier és a Siemens beszállítójaként is tevékenykedő vállalkozás a projekt során automatizált gyártó berendezéseket, megmunkáló központokat, ipari robotokat, illetve gépeket vásárolt, melyek a gyártási folyamat során a fémmegmunkálást és felületkezelést könnyítik meg.

A közösségi média nélkül ma már nincs sikeres személyes márka

Cégvezetés

Ha azt akarja az ember, hogy ismert legyen, beszéljenek róla, s személye által az üzletéről, a vállalkozásáról, a termékeiről, nos, akkor mindenekelőtt jelen kell lennie a közösségi médiában. Ehhez pedig ismernie kell a logikáját, azt, hogy mi működteti ezt a rendszert. És meg kell tanulni a közösségi média leghatékonyabb eszközeinek az alkalmazását. A digitális siker módszerét.

Senkiből nem lehet személyes márka, ha maga nem akarja, s nem tesz érte!

Cégvezetés

Minden márkaépítés sikere az együttműködés mértékétől függ. Ha egy cégről van szó, az együttműködés a vezetőtől várható el. Ha ember a személyes márkává válás alanya, neki kell meghatároznia a határokat és a korlátokat, amelyek között kész együttműködni a folyamatban. Ha ez túl szűk a márkává váláshoz, elindítani sem érdemes a folyamatot. Hiába, áldozat nélkül nem megy. Csak az nem mindegy, hogy még vállalható áldozatot kell-e hoznia az embernek a cél érdekében. És persze, hogy vállalja-e.

Céges márkaérték kockázati tőkebefektetéskor

Cégvezetés

Nincs az a remek ötlet, ami a megfelelő forrás, vagyis pénz nélkül megvalósítható lenne. A legtöbb esetben ezzel nem rendelkezik a vállalkozó, ezért a pénzpiacon kell hozzájutnia valahogy. A leghatékonyabb pénz forrás a befektetői, mert nem csak magát a pénzeszközt bocsátja a vállalkozás rendelkezésére, hanem szakmai háttere segítségével a vállalkozás viteléhez is segítséget tud adni. Hiszen minden érdeke ez. A legjobb, ha ilyen esetben a vállalkozó már az indulásnál minél nagyobb - nem feltétlenül pénz - értékkel bír a cégben. Ennek egyik formája lehet a cég és az alapító, a tulajdonos brandje. Vagyis a cégben ily módon már meglévő márkaérték.

Készül a Kkv-stratégia

Cégvezetés

A 2030-ig szóló kkv- stratégiát a tervek szerint a kormány júniusban tárgyalja, és szeptemberben indul, de egyes elemei már most is működnek.

Magyar cégtörténetek - Zabfeldolgozó üzemet épített a GOF Hungary Kft. Nyíregyházán

Cégvezetés

Kutatási-fejlesztési projektben megvizsgálták, hogy mely gluténmentes növények termeszthetőek ipari mértékben, amelyekből gluténmentes pékáru előállítására alkalmas lisztkeverékek állíthatók elő, és ehhez milyen malomipari technológiákat kell kifejleszteni. A üzem zöldmezős beruházással épült meg, zabot dolgoz fel és ebből gluténmentes zabpehelylisztet, zabpelyhet és prémium zabpelyhet állít elő.

Magyar cégtörténetek - Kapacitásbővítő fejlesztés a szolnoki Bognár és Társa Kft.-nél

Cégvezetés

A fejlesztésre a társaság új terméke, az erdészeti daru sorozatgyártása miatt volt szükség. A beruházás során komplett gyártóvonalat épített ki. A kft. termékeinek több mint 50 százalékát Nyugat-Európába és a skandináv országokba exportálja.

Cégvezetőként a Szervezési tábla tetején a helyed!

Cégvezetés

Az egyik ügyfelünk jut minderről az eszembe. Négymilliárdos, nagy, erdészeti cégcsoportja van. Több mint száz embernek ad munkát. Az ország egész területén dolgoznak az erdőségekben. De van egy nagy baj! Hogy ő a legjobb szakember.