Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Magyar cégtörténetek - a paprikafeldolgozó HFI Kft.

Cégvezetés

A HFI Kft. Magyarország egyik vezető feldolgozója, évente több mint 3 ezer tonna szárított fűszert, zöldséget és gyümölcsöt szállít belföldi és nemzetközi partnereiknek. A 2001-ben alapított, magyar magántulajdonban álló cég két szárító és egy feldolgozó üzemet működtet, és élen jár a magyarországi biotermelés ösztönzésében.

Magyar cégtörténetek - A jövő magyar vállalatát megtestesítő Abu Alba Kft.

Cégvezetés

A csomagolási rendszerekkel foglalkozó Adu Alba Kft. a magyar gazdaságstratégia jövőjét szimbolizálja, magyar családi tulajdonban van, high-tech technológiával termel és zöld is. Rendelkeznek 3D nyomtatási technológiával is, amelyet számos területen terveznek felhasználni a jövőben

Magyar cégtörténetek - A Regio Játékkereskedelmi Kft.

Cégvezetés

A Regio Játék korábbi tájékoztatása szerint a magyar tulajdonú, a hazai játékpiacon közel 25 százalékos részesedéssel rendelkező társaság nettó árbevétele 12,2 milliárd forint volt 2018-ban, egy évvel korábban 10,7 milliárd forintot tett ki.

Magyar cégtörténetek - Fejlesztésbe kezd a pécsi Rovitex Hungária Kft.

Cégvezetés

Az 1996-ban alapított, magyar tulajdonú függönygyártó és nagykereskedelmi cég nagy hatékonyságú és környezettudatos textil-impregnálási technológia kifejlesztésébe kezd

Magyar cégtörténetek - a Starchema Kft. big data cég

Cégvezetés

A budapesti székhelyű kft.-nek közel 4 milliárd forint volt a tavalyi forgalma. A főként tengerentúli Fortune 500-as nagyvállalatoktól érkező megrendelések mellett ez az eredmény nagyrészt a cég új európai projektjeinek köszönhető. A cég állandó ügyfelei között olyan nevek szerepelnek, mint a Facebook vagy a Disney, de ezen a listán található a világ vezető streaming szolgáltatója, a Netflix is.

Korunk titpikus cégvezetői betegsége: a kiégés

Cégvezetés

Állandó szakértőnk, Kiss T. Anna személyes hangú írása korunk menedzser-népbetegségéről szól. A neve: burnout, vagyis "kiégés". Látszólag minden rendben van, az ember közben mégis régen elveszítette már az érdeklődését a napi munkája iránt. Ami sokáig öröm volt, az immár teher. Pedig látszólag semmi nem változott. A www.boomonline.hu oldalon nem régen megjelent cikk ezt a folyamatot írja le igen szemléletesen.

Magyar cégtörténetek - A tiszavasvári Quick 2000 Kft.

Cégvezetés

A 140 dolgozót foglalkoztató, 1991-ben alakult családi vállalkozás az összes nagy hazai gyógyszeripari cég számára gyárt egyedi berendezéseket, laborjukban gépeket is fejlesztenek az ágazat számára.

Magyar cégtörténetek - Csaknem 900 millió forintos fejlesztés a Bát-Grill Kft.-nél

Cégvezetés

Az 1995-ben alapított, mintegy 150 embert foglalkoztató társaság csaknem 60 százalékban a belföldi piacon értékesíti a vágott baromfit, amely kizárólag hazai termelőktől származik

Magyar cégtörténetek - Bővítette üzemét a dombóvári Kri-Sa Kft.

Cégvezetés

Az 1998-ban alapított, 45 dolgozót foglalkoztató kkv 95 százalékban osztrák, német, svájci piacra szállítja termékeit, jellemzően épületszerkezeteket, silókat, elszívó berendezések fém-, üvegtörő berendezések tartó szerkezeteit.

Magyar cégtörténetek - Elektromos autókhoz fejleszt navigációs megoldásokat az NNG

Cégvezetés

A 2004-ben alapított NNG globális autóipari szoftverbeszállító a navigáció, a kiberbiztonság és a UX piacain kínál megoldásokat. Navigációit már több mint 60 millió eszközre telepítették világszerte, köztük több mint 38 autómárka járműveire is.

Tovább csökkent a magyar cégek száma tavaly

Cégvezetés

Magyarországon 2019 év végén összesen 498 797 cég működött, bő másfél százalékkal, 7714-gyel kevesebb mint egy éve.

Magyar cégtörténetek - Az összecsukható konténereket fejlesztő szentendrei Continest Technologies Zr

Cégvezetés

Egy kamion hagyományos konténerből csak két darabot, összecsukhatóból viszont 10 darabot is képes egyszerre szállítani. Ez a szállítási költség csökkentése mellett együtt jár a környezeti terhelés csökkentésével is

Add át a tudást!

Cégvezetés

Sokszor mondják az ügyfeleim, hogy „Persze! Kitanítom drága pénzért a kollégát. Aztán otthagy, és elmegy dolgozni a konkurenciához.” Erre én azt szoktam mondani nekik, hogy „Igen, ez néha megtörténik. De ennél már csak az a drágább, ha nem tanítod ki, és ottmarad nálad!” Pirosa Gyula írása következik.

Az embernek nemcsak egy életcélja lehet - interjú Kiss T. Annával

Cégvezetés

Tanulságos interjút közlünk Kiss T. Anna, író, újságíró, márka tanácsadó szakemberrel. Mármint azok számára, akik tudják, hogy a legtöbbet a mások sikeréből és a hibájából tanul az ember. Hiszen határozottan előnyösebb, ha miénk a tanulság, de másoknak kell elviselniük a történtek esetleg negatív következményeit. Főként a kudarcokkal van ez így.

Magyar cégtörténetek - Új üzemcsarnokot avatott a Lászlópack Kft. Komáromban

Cégvezetés

A vállalkozás jogelődje 1996-ban alakult, élelmiszeripari csomagolóanyag gyártással, csomagolóanyag forgalmazással foglalkoztak. Mára a cég meghatározó szerepet tölt be a magyarországi flexo nyomdák és feldolgozó üzemek között. Az itt alkalmazott technológia a mélynyomtatás színvonalához közelít.

Elindult az agrárkamara és a Design Terminal innovatív agrárvállalkozásokat segítő programja

Cégvezetés

A meghívott startupok között található az Agrodat, az Alzagro, a GosTech és a Growberry, valamint a Moly.Net is, a vállalkozások által kidolgozott megoldások a növénytermesztésen belül a szőlő és a gabona termesztést, valamint a hatékony növényvédelmet célozták. A Led Lighting Kft. a baromfitartók számára kínált újításokat, az Okosfarm és a PigBrother pedig állattartó telepeken alkalmazható megfigyelő rendszert dolgozott ki.

MKIK-GVI: romló üzleti helyzettel számolnak a vállalkozások

Cégvezetés

A felmérés szerint a bizonytalansági mutató értéke nyolc ponttal emelkedett áprilishoz képest, jelenleg 44 ponton áll, ez arra utal, hogy a magyar vállalkozások helyzetértékelése kevésbé egyöntetűvé vált a legutóbbi adatfelvétel óta. Az üzleti klíma romlását leginkább a külföldi, vagy külföldi résztulajdonban lévő vállalatok, a döntően exportáló, illetve az 50 főnél nagyobb méretű cégek jelzik.

Magyar cégtörténetek - Kapacitásbővítő beruházás a nemesnádudvari Délity Bútor Zrt.-nél

Cégvezetés

A Délity Bútor Zrt. 1984-ben egyszemélyes asztalosműhelyként kezdte meg működését kisbútorok gyártásával. Ma már 12 ezer négyzetméter összterületű üzemcsarnokaikban kisbútorok és 13 elemes bútorcsalád gyártásával, valamint egyedi projektek megvalósításával foglalkoznak. Az elmúlt években közel kétmilliárd forintot fordítottak fejlesztésekre.

Mezőgazdasági összeírást tart a KSH

Cégvezetés

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) november 15. és december 15. között hajtja végre a mezőgazdasági adatgyűjtését. Az ország 484 településére kiterjedő felvétel eredményei segítik a gazdálkodókat, döntéshozókat, amihez az adatszolgáltatók részvételükkel, pontos adatszolgáltatásukkal nagyban hozzájárulnak - közölte a KSH

Magyar startupok mutatkoztak be Ázsiában

Cégvezetés

A Brokerchooser pénzügyi területen tevékenykedik, ügyfeleit az igényeiknek legmegfelelőbb online bróker kiválasztásában segíti. A Péntech kis- és középvállalkozásoknak kinál okos faktoring megoldásokat. A Solvo az ügyféledukációt és az igényfelmérést segíti