kiemelt témák: Változásfigyelő Bírságfigyelő Kiállítás-Konferencia Jelentések Én, mint ügyvezető Felelősségbiztosítás IT

Hírek

   

Elemzők: jövőre is folytatódhat a növekedés az építőiparban

Gazdaság

Folytatódhat a növekedés az építőiparban jövőre is a legújabb statisztikai adatok megjelenése után nyilatkozó elemzők szerint, de többen is felhívták a figyelmet arra, hogy az ágazat lendülete megtörhet az áfa-kedvezmény kifutásával, és a munkaerőhiány is gondokat okozhat.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás. Jelentkezzen még idén képzéseikre most kedvezményesen! HR Basic képzés, Német Projektmenedzsment Szakember képzés, Pénzügyi Controlling képzés, A sikeres interjúztatás képzés, REFA Üzem- és munkaszervezés képzés, Nemzetközi Marketing Menedzsment képzés, Online Adókonferencia Fórum 2018.

Agrotax: tovább drágultak a termőföldek az év első felében

Gazdaság

2017 első felében egy hektárnyi szántóterület átlagosan 1 millió 428 ezer forint volt, amely közel tíz százalékkal magasabb az előző évi átlagárnál. A növekedés mindegyik régióban megfigyelhető volt, a legnagyobb az alföldi régiókban, míg a legkisebb változás a Nyugat-Dunántúlon és Közép-Magyarországon volt.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás. Jelentkezzen még idén képzéseikre most kedvezményesen! HR Basic képzés, Német Projektmenedzsment Szakember képzés, Nemzetközi Marketing Menedzsment képzés, Pénzügyi Controlling képzés, A sikeres interjúztatás képzés, REFA Üzem- és munkaszervezés képzés, Online Adókonferencia Fórum 2018.

Sikeresen zárult az útdíj-visszajelző készülék új funkciójának tesztelése

Gazdaság

Nullára csökkent a hibás tengelyszámokból adódó e-útdíj bírságok száma a bevezetés óta. A tengelyszám-állítás jelentési kötelezettségének elmulasztásából alkalmanként akár 135 ezer forintos bírsággal issújthatják a fuvarozó cégeket – erre kínál megnyugtató megoldást az iDataKft. új fejlesztése, amely a sofőrkabinban figyelmezteti a vezetőt a tengelyszámhelyes megadására.

A Globserver Kft. és a Crown Foods Kft. nyerte az Év Széchenyi Vállalkozása fődíjait

Gazdaság

A vendéglátással foglalkozó Crown Foods Kft. nyerte az Év Széchenyi Vállalkozása fődíját az 500 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező cégek kategóriában, a nagyobb cégek közül a Globserver Stratégia és Védelemkutatás Fejlesztő Kft.-nek ítélték oda az elismerést - adta hírül honlapján a díjat alapító Gróf Széchenyi Család Alapítvány.

Mintegy 180 milliárd forintot tesz ki évente a belföldi édességpiac forgalma

Gazdaság

Az adatok szerint az árbevétel emelkedése a 2015-ig vizsgált öt évben 30 százalék, az exportárbevétel növekedése 53 százalék volt, utóbbi elsősorban a 100 százalékban külföldi tulajdonban lévő vállalatok eredményének hatása. Az édességgyártáshoz sorolt vállalkozások száma elsősorban a mikrovállalkozások számának növekedése miatt több mint 20 százalékkal nőtt 2015-ig.

A XXI. század termelésszervezése -és további írások az Ügyvezetők lapja decemberi számában

Gazdaság

Új pályázat kis- és középvállalkozásoknak • Változásfigyelő • A XXI. század termelésszervezése • Az értékesítési árbevétel tervezése • Vállalati egészségbiztosítás - jelenleg a legnépszerűbb béren kívüli juttatási forma. Kkv-knak is • Alacsony lóról nem lehet magas lóról beszélni • A munkaidő-nyilvántartás a munkaügyi ellenőrzések tipikus banánhéja • Év végéig minden munkavállaló számára ki kell adni az idei szabadságot! • Járulékcsökkentés 2018 • Hatékony ügyviteli megoldás a KKV szektorban • Az Ügyvezetők lapja előfizetése minden cégben elszámolható költség! Előfizetés 1018. 1-12 hónapra 25.200,-Ft - info@cegmenedzseles.hu

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás. Jelentkezzen jövő tavasszal induló HR Basic és Német Projektmenedzsment Szakember képzéseinkre még idén, 15% Early Bird kedvezménnyel! További képzések: Nemzetközi Marketing Menedzsment képzés, Pénzügyi Controlling képzés, Online Adókonferencia Fórum 2018., Adókonferencia online előadások.

Átlagosan 1,22 millió forintot ért egy hektárnyi szántóterület tavaly

Gazdaság

Folytatódott az áremelkedés a termőföldpiacon 2016-ban, a földterületek értéke átlagosan 11,2 százalékkal haladta meg a 2015. évi szintet, így egy hektár szántó országos átlagban 1,22 millió forintot ért

Közel 160 cég működik a székesfehérvári Alba Ipari Zónában

Gazdaság

Az Alba Ipari Zóna még 1993-ban alakult 101 millió forintos törzstőkével, melynek az Aranybulla Mezőgazdasági Zrt. a tulajdonosa. 1997-ben nyerték el az ipari park címet 62 hektárra, 2012-ben 82 hektárra, jelenleg pedig több mint 180 hektáros a terület.

A 2017-2019-es időszakban az építőipar teljesítménye 50 százalékkal nőhet egy előrejelzés szerint

Gazdaság

A 2017-2019-es időszak a gazdasági növekedés és az építési piac bővülése szempontjából is kivételesen jó időszak lesz, ugyanis ebben a három évben a magyar GDP 10 százalékkal, az építőipar volumene pedig akár 50 százalékkal is nőhet, az építőipari teljesítmények értéke 2019-ben a 2016. évinek a másfélszerese lehet - derül ki az Építési Piaci Prognózis 2018 című kutatásból, amit Varga Dénes közgazdász készített a Build-Communication Kft. megbízásából.

Tovább nőtt a TOP 50 vállalkozás szerepe tavaly Heves megye gazdaságában

Gazdaság

A kedden bemutatott gazdasági kiadványból kiderül: Heves megye ötven legnagyobb cége között az első helyen a hatvani székhelyű Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft. áll, amely 2016-ban 512 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el. A második az egri székhelyű Robert Bosch Automotive Steering Kft. 152 milliárd forinttal, míg a harmadik hely a visontai székhelyű Mátrai Erőmű Zrt.-é, megközelítőleg 96,5 milliárd forintos árbevételével.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás. A 2017. december 20-ig Nemzetközi Marketing Menedzsment képzésünkre jelentkezőknek most ajándékba adjuk Király Béla: Nagy marketing szótár című könyvét! További képzések: Online Adókonferencia Fórum 2018, Adatvédelmi tisztviselő képzés, HR controlling képzés 1 napban, Controlling alapismeretek képzés, Pénzügyek nem pénzügyeseknek képzés.

Digitalizáció a kereskedelemben

Gazdaság

30 ezerrel kevesebb üzlet van ma Magyarországon, mint 10 évvel ezelőtt. A kis boltok térvesztése folyamatos, igaz, Magyarországon van az egyik legelaprózottabb üzlethálózat Európában. A hagyományos boltok nem fognak megszűnni, de a digitalizáció sok tekintetben megváltoztatja majd a kereskedelmet.

A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén

Gazdaság

A magyarországi márkakereskedések 63 százaléka elégedett a tavalyi eredményével, és további, bár lassabb növekedést vár a piacon, a munkaerőhiányt azonban 63 százalék, a bérek és járulékok drasztikus emelkedését pedig 59 százalék nevezte a legnagyobb gondnak.

Vegyipari cégek az élen Borsodban

Gazdaság

Vegyipari és elektronikai cégek vezetik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a gazdasági társaságok 2016-os adóbevallási adatai alapján elkészített TOP 100-as listát, amelyet a kiadványt szerkesztő Észak-Magyarország című napilap mutatott be kedden Miskolcon az adóhatósággal és a megyei ipari és kereskedelmi kamarával közösen.

Korszerűsítené a kormány a szálláshely-szolgáltatás adatközlési rendszerét

Gazdaság

Módosítaná a kormány a szálláshely-szolgáltatók adatközlési kötelezettségének szabályait adminisztrációs terheik csökkentése és egy korszerű informatikai szolgáltatás létrehozása érdekében az Országgyűlés honlapján kedden közzétett törvénymódosítási javaslat szerint.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás. A 2017. december 20-ig Nemzetközi Marketing Menedzsment képzésünkre jelentkezőknek most ajándékba adjuk Király Béla: Nagy marketing szótár című könyvét! További képzések: A GDPR – Adatvédelmi szoftverfrissítés – online képzés, Konszolidált beszámoló készítés, Excel tanfolyamok, Adókonferencia online előadások.

Egy magyar innováció, a TájGazda minőségtanúsítási rendszer

Gazdaság

Tanúsítási rendszerükben a vásárló az áru QR kódja segítségével, akár a vásárlás helyszínén, az okos telefonja segítségével informálódhat az adott termék tulajdonságairól, összetevőiről, előállítási állomásairól, vagyis honnan és kitől származó alapanyagokból, milyen feldolgozással készült.