kiemelt témák: Változásfigyelő Bírságfigyelő Kiállítás-Konferencia Jelentések Én, mint ügyvezető Felelősségbiztosítás IT

Hírek

   

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.Jelentkezzen Nemzetközi Marketing Menedzsment képzésünkre most 15% Early Bird kedvezménnyel! További képzéseink: HR Basic képzés, Nemzetközi REFA controller képzés, Német Projektmenedzsment képzés, Controlling alapismeretek képzés.

Kedvező évre számítanak a magyarországi utazási irodák

Gazdaság

A tavalyi eredmények alapján a beutaztatás és a kiutaztatás területén is az utazási kedv és a turisták számának növekedésére számítanak 2018-ban.

Tavaly átlagosan 16 százalékkal drágult a termőföld Magyarországon

Gazdaság

A múlt évben a szántók átlagára Magyarországon megközelítette a másfél millió forintos hektáronkénti árat. Egy hektárnyi szántóterület átlagosan 1,477 millió forintba került kellett. Ez az értek mintegy 13 százalékos növekedést mutat az előző évhez viszonyítva.

Szállodaszövetség: 2017 minden mutatót érintően rekordév volt

Gazdaság

A budapesti szállodák 2017-ben 134,89 milliárd forint bruttó szobaárbevételt, illetve 208 milliárd összes bruttó forgalmat értek el, előbbi 20 százalékos, utóbbi 18,9 százalékos növekedés 2016-hoz képest. A Balatoni régióban a szállodák összes forgalma 12,2 százalékkal, a szobaárbevétele 10 százalékkal múlta felül az előző évit.

A fogyasztóvédők és a Magyar Termék Kft. együttműködnek a Magyar Termék védjegyek erősítéséért

Gazdaság

Ma már közel 160 cég mintegy 4 ezer termékén, szolgáltatásán találhatók meg a védjegyek: a 100 százalékban magyar alapanyagból Magyarországon készült termékeket jelölő "Magyar Termék", az összetevőinek legalább felében magyar és teljes egészében itt feldolgozott "Hazai Termék", valamint az országban feldolgozott, de többségében import összetevőket tartalmazó "Hazai Feldolgozású Termék", illetve a 75 százalékban magyar hozzáadott értéket tartalmazó "Magyar Szolgáltatás".

Mintegy 20 százalékkal nőtt a szálláshelyek árbevétele a fővárosban tavaly

Gazdaság

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó szállásdíj-árbevétele mintegy 20 százalékkal, 139,8 milliárd forintra nőtt tavaly 2016-hoz képest, a bevételek 96,5 százalékát, 134,9 milliárd forintot a szállodákban könyvelték el - közölte a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK)

Turisztikai Ügynökség: kimagasló eredményeket ért el tavaly az idegenforgalom

Gazdaság

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatai szerint tavaly a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,9 , a belföldi vendégeké 5,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a szálláshelyek vendégforgalma így 6,7 százalékkal emelkedett, országosan 29,5 millió vendégéjszakát regisztráltak.

Elemzők: "magasabb fordulatra" kapcsolt az ipar 2017-ben

Gazdaság

Tavaly az egy évvel korábbinál jóval "magasabb fordulatszámon" pörgött az ipari termelés, ám a negyedik negyedévben összességében csak szerényen járulhatott hozzá a GDP növekedéséhez, amelyet inkább a piaci szolgáltatások dinamikus növekedése és az építőipar húzhatott - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatait piaci elemzők.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.Új Word rutinok és haladó megoldások képzésünk indul márciusban! Excel makróhasználat képzésünk pedig kibővült egy gyakorlati nappal! További képzéseink: Nemzetközi REFA controller képzés, Pénzügyi kimutatások elemzése, Facebook marketing képzés, Projektmenedzsment képzés, HR controlling képzés.

Opten: már majdnem annyi egyéni vállalkozás van, amennyi cég

Gazdaság

Az egyéni vállalkozást ösztönözte a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) bevezetése és az is, hogy sokan egyéni vállalkozásukat cégeikkel párhuzamosan működtetik, ezzel is szélesítve az adóoptimalizálási lehetőségeket.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.Új Word rutinok és haladó megoldások képzésünk indul márciusban! Excel makróhasználat képzésünk pedig kibővült egy gyakorlati nappal! További képzéseink: Nemzetközi REFA controller képzés, A sikeres interjúztatás képzés, HR nem HR szakembereknek képzés, HR controlling képzés.

NGM: az iparcikkek kereslete húzza idén is a kiskereskedelmi forgalom növekedését

Gazdaság

A lakossági megtakarításokból származó beruházások hatására idén tovább bővül a nem élelmiszer-jellegű termékek kereskedelme - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Agrárkamara: áfacsökkentésre és fokozott ellenőrzésre lenne szükség a tejágazatban

Gazdaság

Az egyik hazai nagykereskedő literenként 99 forintért kínál 11 hónapja Németországban gyártott, már csak alig egy hónapig eltartható, kínai feliratos UHT-tejet. A magyar kiskereskedelembe így bejutó termékek lenyomják az árakat, ami súlyos károkat okoz a termelőknek, feldolgozóknak és a fogyasztókat is becsapják

Javultak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei az előző évekhez képest

Gazdaság

A főbb szabálytalanságokat tekintve javultak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei az előző évekhez viszonyítva, a megvizsgált termékeknek tavaly 1,9 százalékát kellett kivonni a forgalomból, szemben a 2016-os adattal, amikor ez az arány 4,2 százalék volt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih)

eNET: mintegy 234 milliárd forintot költhettek karácsonyi ajándékokra tavaly az internetezők

Gazdaság

A felnőtt magyar internetezők saját bevallásuk szerint a karácsonyi ajándékokra tavaly hozzávetőlegesen 234 milliárd forintot költhettek, amelynek 42 százalékát körübelül 98 milliárd forintot online, 58 százalékát mintegy 136 milliárd forintot pedig offline üzletekben költötték el - derült ki az eNET Internetkutató decemberi és januári felméréseiből.

KSH: tavaly novemberben 30,7 százalékkal nőtt az építőipar termelése

Gazdaság

Tavaly novemberben az építőipari termelés 30,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi alacsony bázist. Az épületek építésének volumene 29,1, az egyéb építményeké 33,9 százalékkal nőtt - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 2017 novemberében gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése.

NGM: a járműipar mellett más iparágak is meghatározóvá válnak

Gazdaság

A járműipar mellett fokozatosan más iparágak is meghatározóvá válnak, ilyen az elektronikai iparág, ami 2017 novemberében 4,9 százalékkal teljesített jobban az egy évvel korábbinál, valamint a fém, a gumi, a gép ipar, amelyek mindegyike jelentősen jobban teljesített az egy évvel korábbiaknál

Megjelent az Ügyvezetők lapja januári száma!

Gazdaság

Tekintse meg januári számunk gazdag tartalomjegyzékét: Változásfigyelő • Sikeres generációváltás családi vállalkozásban • Az értékesítési árbevétel tervezése II. • Kit válasszunk példaképnek • Eljött a digitális határidőnaplók ideje • Kevés kis cég exportál • A cégek társadalmi felelősségvállalása (CSR) • A megfelelő ügyfélkezelésről • Mikor jogsértőek az „akár” típusú reklámok? • Fogyasztói jogot nem lehet saját ajánlatként reklámozni! • Mikrovállalkozások is igényelhetik a nulla százalékos K+F+I hitelt • Robotizáció alkalmazása a vállalati ügyvitelben • Munkajogi változások 2018 • A kkv-k 38 százalékának problémát okoz a munkaerőhiány • Az áfa-bevallások részleges elkészítését tervezi a NAV • Adókedvezmény cégeknek kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatása után • A vezető tisztségviselők felelőssége a cég fizetésképtelensége esetén • GDPR – Az új uniós adatvédelmi szabályozás - nagy bírságok jöhetnek • Életbe lépett az új átfogó uniós közösségi védjegyreform • Előfizetés az Ügyvezetők lapjár 12 hónapra 25.200,-Ft - info@cegmenedzseles.hu

Magyar Iparszövetség: fontos a bérfelzárkóztatás a kisvállalkozói szektorban is

Gazdaság

A gazdasági teljesítmény növekedése egyre jellemzőbb a kisvállalkozói szektorra is, ehhez ugyanakkor szükség van bérfejlesztésre, a szakemberek itthon tartására.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.Jelentkezzen január 31-ig 15% kedvezménnyel Pénzügyi kimutatások elemzése és Excel képzéseinkre, valamint 20% kedvezménnyel Költségcontrolling képzésünkre! További képzések: HR Basic képzés, REFA Üzem- és munkaszervezés képzés.