kiemelt témák: Változásfigyelő Bírságfigyelő Kiállítás-Konferencia Jelentések Én, mint ügyvezető Felelősségbiztosítás IT

Hírek

   

Javultak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei az előző évekhez képest

Gazdaság

A főbb szabálytalanságokat tekintve javultak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei az előző évekhez viszonyítva, a megvizsgált termékeknek tavaly 1,9 százalékát kellett kivonni a forgalomból, szemben a 2016-os adattal, amikor ez az arány 4,2 százalék volt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih)

eNET: mintegy 234 milliárd forintot költhettek karácsonyi ajándékokra tavaly az internetezők

Gazdaság

A felnőtt magyar internetezők saját bevallásuk szerint a karácsonyi ajándékokra tavaly hozzávetőlegesen 234 milliárd forintot költhettek, amelynek 42 százalékát körübelül 98 milliárd forintot online, 58 százalékát mintegy 136 milliárd forintot pedig offline üzletekben költötték el - derült ki az eNET Internetkutató decemberi és januári felméréseiből.

KSH: tavaly novemberben 30,7 százalékkal nőtt az építőipar termelése

Gazdaság

Tavaly novemberben az építőipari termelés 30,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi alacsony bázist. Az épületek építésének volumene 29,1, az egyéb építményeké 33,9 százalékkal nőtt - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 2017 novemberében gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése.

NGM: a járműipar mellett más iparágak is meghatározóvá válnak

Gazdaság

A járműipar mellett fokozatosan más iparágak is meghatározóvá válnak, ilyen az elektronikai iparág, ami 2017 novemberében 4,9 százalékkal teljesített jobban az egy évvel korábbinál, valamint a fém, a gumi, a gép ipar, amelyek mindegyike jelentősen jobban teljesített az egy évvel korábbiaknál

Megjelent az Ügyvezetők lapja januári száma!

Gazdaság

Tekintse meg januári számunk gazdag tartalomjegyzékét: Változásfigyelő • Sikeres generációváltás családi vállalkozásban • Az értékesítési árbevétel tervezése II. • Kit válasszunk példaképnek • Eljött a digitális határidőnaplók ideje • Kevés kis cég exportál • A cégek társadalmi felelősségvállalása (CSR) • A megfelelő ügyfélkezelésről • Mikor jogsértőek az „akár” típusú reklámok? • Fogyasztói jogot nem lehet saját ajánlatként reklámozni! • Mikrovállalkozások is igényelhetik a nulla százalékos K+F+I hitelt • Robotizáció alkalmazása a vállalati ügyvitelben • Munkajogi változások 2018 • A kkv-k 38 százalékának problémát okoz a munkaerőhiány • Az áfa-bevallások részleges elkészítését tervezi a NAV • Adókedvezmény cégeknek kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatása után • A vezető tisztségviselők felelőssége a cég fizetésképtelensége esetén • GDPR – Az új uniós adatvédelmi szabályozás - nagy bírságok jöhetnek • Életbe lépett az új átfogó uniós közösségi védjegyreform • Előfizetés az Ügyvezetők lapjár 12 hónapra 25.200,-Ft - info@cegmenedzseles.hu

Magyar Iparszövetség: fontos a bérfelzárkóztatás a kisvállalkozói szektorban is

Gazdaság

A gazdasági teljesítmény növekedése egyre jellemzőbb a kisvállalkozói szektorra is, ehhez ugyanakkor szükség van bérfejlesztésre, a szakemberek itthon tartására.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.Jelentkezzen január 31-ig 15% kedvezménnyel Pénzügyi kimutatások elemzése és Excel képzéseinkre, valamint 20% kedvezménnyel Költségcontrolling képzésünkre! További képzések: HR Basic képzés, REFA Üzem- és munkaszervezés képzés.

Bisnode: 1,22 százalékkal csökkent a működő cégek száma tavaly

Gazdaság

Kiugróan magas, 500 céget meghaladó növekedést ért el az építőipar, de jelentősen nőtt a kommunális tevékenységet, valamint a gépjármű kereskedelmet folytató cégek száma, míg az ingatlanügyletekkel, vegyi anyagok gyártásával, valamint a közigazgatással, védelemmel, kötelező társadalombiztosítással foglalkozó cégek száma minimális mértékben emelkedett

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás.Jelentkezzen január 31-ig 15% kedvezménnyel Pénzügyi kimutatások elemzése és Excel képzéseinkre! Ismerje meg az új GDPR-t az első között Adatvédelmi tisztviselő képzésünkön!

ÉVOSZ: éves szinten 30 százalékkal nőhet az építőipar

Gazdaság

A fizetőképes kereslet olyan gyorsan "tört rá" a vállalkozásokra, hogy a legnagyobb kihívás jelenleg munka mellett betanítani az új munkaerőt. Jelenleg 35 ezerrel többen dolgoznak az ágazatban a 2013-as mélyponthoz képest

Magyar Iparszövetség: a bérek növelésére kell fordítani az adócsökkentésből maradó forrást

Gazdaság

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) arra biztatja tagságát, hogy a minimálbér, illetve a szakmunkás bérminimum kötelező emelésén túl 2018-ban a szociális hozzájárulási adó csökkentéséből megmaradó részt is a bérek növelésére fordítsák, és ne a vállalati megtakarítási lehetőséget lássák benne.

Az elnök szerint erősödött a kamarai rendszer, nőtt a társadalmi elismertsége

Gazdaság

Jelentős változást hoz a kamarai rendszerben a választott bíróság újjászervezése. A tervek szerint hamarosan kiválasztják a november végéig jelentkezettek közül a választott bírókat, az eddigi energetikai és pénzügyi választott bíróságok bekerülnek a kamarai rendszerben már működő testület mellé

Európai Bíróság: érvényesíthető az Uberre a hagyományos taxicégekre vonatkozó szabályozás

Gazdaság

Az innovatív koncepció ellenére közlekedési vállalatnak minősül az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber, így érvényesíthető rá a hagyományos taxitársaságokra vonatkozó nemzeti szabályozás - mondta ki szerdai ítéletében az Európai Bíróság. Az Uber szerint az ítélet nem változtat a működésén az uniós tagállamok többségében.

A közösségi média, a kommunikáció és a navigáció a legkedveltebb mobilalkalmazások

Gazdaság

Okostelefont a felnőtt magyar internetezők 85 százaléka, azaz körülbelül 4,7 millióan használnak. az okostelefon-használók 90 százaléka használ közösségi média alkalmazásokat, 81 százaléka kommunikációs, chat appokat és 71 százaléka navigációs szolgáltatást.

Elemzők: jövőre is folytatódhat a növekedés az építőiparban

Gazdaság

Folytatódhat a növekedés az építőiparban jövőre is a legújabb statisztikai adatok megjelenése után nyilatkozó elemzők szerint, de többen is felhívták a figyelmet arra, hogy az ágazat lendülete megtörhet az áfa-kedvezmény kifutásával, és a munkaerőhiány is gondokat okozhat.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás. Jelentkezzen még idén képzéseikre most kedvezményesen! HR Basic képzés, Német Projektmenedzsment Szakember képzés, Pénzügyi Controlling képzés, A sikeres interjúztatás képzés, REFA Üzem- és munkaszervezés képzés, Nemzetközi Marketing Menedzsment képzés, Online Adókonferencia Fórum 2018.

Agrotax: tovább drágultak a termőföldek az év első felében

Gazdaság

2017 első felében egy hektárnyi szántóterület átlagosan 1 millió 428 ezer forint volt, amely közel tíz százalékkal magasabb az előző évi átlagárnál. A növekedés mindegyik régióban megfigyelhető volt, a legnagyobb az alföldi régiókban, míg a legkisebb változás a Nyugat-Dunántúlon és Közép-Magyarországon volt.

Üzleti és gazdasági képzésajánló

Gazdaság

Színvonalas gazdasági képzések azoknak, akiknek fontos a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás. Jelentkezzen még idén képzéseikre most kedvezményesen! HR Basic képzés, Német Projektmenedzsment Szakember képzés, Nemzetközi Marketing Menedzsment képzés, Pénzügyi Controlling képzés, A sikeres interjúztatás képzés, REFA Üzem- és munkaszervezés képzés, Online Adókonferencia Fórum 2018.

Sikeresen zárult az útdíj-visszajelző készülék új funkciójának tesztelése

Gazdaság

Nullára csökkent a hibás tengelyszámokból adódó e-útdíj bírságok száma a bevezetés óta. A tengelyszám-állítás jelentési kötelezettségének elmulasztásából alkalmanként akár 135 ezer forintos bírsággal issújthatják a fuvarozó cégeket – erre kínál megnyugtató megoldást az iDataKft. új fejlesztése, amely a sofőrkabinban figyelmezteti a vezetőt a tengelyszámhelyes megadására.

A Globserver Kft. és a Crown Foods Kft. nyerte az Év Széchenyi Vállalkozása fődíjait

Gazdaság

A vendéglátással foglalkozó Crown Foods Kft. nyerte az Év Széchenyi Vállalkozása fődíját az 500 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező cégek kategóriában, a nagyobb cégek közül a Globserver Stratégia és Védelemkutatás Fejlesztő Kft.-nek ítélték oda az elismerést - adta hírül honlapján a díjat alapító Gróf Széchenyi Család Alapítvány.