kiemelt témák: Változásfigyelő Bírságfigyelő Kiállítás-Konferencia Jelentések Én, mint ügyvezető Felelősségbiztosítás IT

Hírek

   

17 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest

HR, munkaügy

A harmadik negyedévben a középvezetők körében is gyorsulni kezdett a bérnövekedési ütem. A harmadik negyedévben 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 17 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 734 forinthoz képest.

Emelkedett a munkavállalói bizalom

HR, munkaügy

A mérőszám azt fejezi ki, hogy egy 100 pontos skálán a munkavállalók mennyire bíznak abban, hogy jelenlegi foglalkoztatójuk hosszú távon is munkalehetőséget biztosít majd számukra. Emellett figyelembe veszi, hogy az alkalmazottak milyen lépéseket tennének munkahelyük megtartása érdekében, amennyiben az veszélybe kerülne.

Mennyi volt a bruttó átlagkereset az országban szeptemberben?

HR, munkaügy

Szeptemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél 292 900 forint volt. Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 194 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 202 700 forintra becsülhető.

Foglalkoztatás közérdekű nyugdíjas szövetkezet útján

HR, munkaügy

2017. július 1-től léptek életbe az Szvt-ben a közérdekű nyugdíjas szövetkezetre (nyugdíjas szövetkezet) vonatkozó szabályok. Miután új szövetkezeti formáról van szó, érdemes egy kicsit részletesebben bepillantanunk a nyugdíjas szövetkezetre vonatkozó szabályokba.

NGM: jövőre kiemelten ellenőrzik a minimálbér és a garantált bérminimum emelését

HR, munkaügy

A munkavédelemre vonatkozó szabályok betartása körében az első és a negyedik negyedévben a kölcsönzött munkavállalók munkakörülményeit ellenőrzik. A második és a harmadik negyedévben a mezőgazdaság kerül az ellenőrzések középpontjába. A szabályok megsértőire kiróható munkavédelmi bírság 50 ezertől 10 millió forintig, a munkaügyi bírság pedig 30 ezer forinttól 20 millió forintig terjedhet.

Informatikusokat és villamosmérnököket keresett a cégek fele a Műegyetemi Állásbörzén.

HR, munkaügy

A börzén kiállító cégek több mint fele keres informatikusokat, villamosmérnököket és gépészmérnököket, de a mintegy 150 standon közgazdasági, jogi, pénzügyi, természettudományi, bölcsész és egyéb műszaki-, mechatronikai-, logisztikai-, közlekedési- és vegyészmérnöki pozíciót is kínáltak a kiállítók.

KSH: augusztusban 13,2 százalékkal nőttek a keresetek

HR, munkaügy

Augusztusban a vállalkozásoknál 300 ezer forint volt a bruttó átlagkereset, ami február óta a legalacsonyabb összegnek számít, ebből a rendszeres jövedelem 288 ezer forintra rúgott és az átlagosan 12,3 ezer forintos prémiummal együtt 199 ezer 600 forintos nettó kereset adódott belőle. Az elemzők szerint fennmaradhat a bérnövekedés

Az Európai Bizottság kezdeményezést fogadott el a gyakorlati képzések fellendítése érdekében

HR, munkaügy

Az Európai Bizottság a színvonalas és hatékony tanulószerződéses gyakorlati képzések fellendítését célzó kezdeményezést fogadott el, amely hozzájárul a minőségi és befogadó oktatáshoz és képzéshez, valamint az egész életen át tartó tanuláshoz való jog biztosításához - közölte az uniós bizottság csütörtökön.

Enyhén javult a munkavédelmi szabályok betartása az első félévben

HR, munkaügy

Enyhe javulás tapasztalható a munkavédelmi szabályok betartásában az első félévben az előző év azonos időszakához képest Magyarországon, az ellenőrzött 7936 munkáltató 78,3 százalékánál, 2016 első félévéhez viszonyítva 6,3 százalékponttal kevesebbnél találtak szabálytalanságot az ellenőrök - ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján.

Meghirdették Az év felelős foglalkoztatója pályázatot

HR, munkaügy

A jelentkezést október 6-áig négy kategóriában - az 1-50, az 51-500 fő között, az 500 fő felett foglalkoztatók, illetve a közszféra szervezetei - adhatják be.

A magyar munkavállalók egyre stabilabbnak tartják munkahelyüket

HR, munkaügy

A magyar munkavállalók egyre inkább bíznak állásuk stabilitásában, és egyre könnyebbnek tartják, hogy szükség esetén új munkahelyet találjanak - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb, 1200 ember megkérdezésén alapuló, reprezentatív munkaerőpiaci felméréséből.

NGM: a hőség miatt elrendelt munkavédelmi ellenőrzésnél 99 munkaadónál találtak problémát

HR, munkaügy

A legjellemzőbb hiányosságok voltak a hőségből adódó megterhelésekre vonatkozó kockázatértékelés, illetve a munkavédelmi oktatás elmulasztása, a nem megfelelő hőmérsékletű védőital biztosítása, valamint, hogy nem állt rendelkezésre a védőital elfogyasztásához szükséges ivópohár.

NGM: a hőségriadó alatt fokozott munkavédelmi ellenőrzésekre készül a hatóság

HR, munkaügy

A munkaadók kötelezettsége, hogy a hőségriadó ideje alatt az alkalmazottaik igénye szerinti mennyiségben hűtött védőitalt biztosítsanak, emellett a munkavégzés során rendszeresen iktassanak be pihenőidőt, és a kritikus 11-15 óra közti időszakban lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen dolgozzanak a munkavállalók.

Mennyi az órabér?

HR, munkaügy

Folytatódott a fizikai órabérek gyors emelkedése a második negyedévben is. A középvezetők körében ugyanakkor alacsony béremelkedés növelte a fluktuációt. Kékgalléros átlagórabér (2017.Q2): 887 Ft

Lehetőségek a nyugdíjas-szövetkezetekben

HR, munkaügy

A nyugdíjas-szövetkezetek létrehozásához legalább tíz tagra van szükség. A nyugdíjasoknak a szövetkezeten keresztül szerzett jövedelmük után sem egészségügyi, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, csupán 15 százalékos személyi jövedelemadót, ha a megkeresett összeget pénzben veszik fel, és a munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják.

Kiküldetés vagy munkába járás?

HR, munkaügy

A gyakorlati jogalkalmazás során gyakran problémaként merül fel, hogy az egyes fogalmakat vizsgálva kiküldetésnek, vagy munkába járásnak minősül az adott élethelyzet, ezért néhány példán keresztül próbáljuk megvilágítani a különbségeket:

Az idénymunkás foglalkoztatás időkorlátja

HR, munkaügy

A mezőgazdasági, turisztikai idénymunkák esetében egyik feltétele a foglalkoztatásnak, hogy az azonos felek között a határozott időre szóló munkaviszony időtartama nem haladja meg egy naptári éven belül a százhúsz napot.

Egységes uniós magánnyugdíj-szabályokat vezetne be az Európai Bizottság

HR, munkaügy

A bizottság tájékoztatása szerint az Európában mindenütt azonos feltételek mellett elérhető és egységes jellemzőkkel rendelkező magánnyugdíj-csomagot az értékesítési helytől függetlenül uniószerte működő szolgáltatók széles köre - például biztosítók, bankok, foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmények, befektetési vállalkozások és eszközkezelők - kínálhatja.

A megváltozott munkaképességűek több mint harmadának van már munkahelye

HR, munkaügy

A munkaerőhiány mellett idéntől újabb jelentős ösztönzők is segítik az egészségkárosodottak elhelyezkedését. A rehabilitációs kártya kiterjesztése, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő új munkaerőpiaci programok, illetve a rehabilitációs hozzájárulás 19 százalékos megemelése az idei évben tovább javította a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeit. A Trenkwalder becslése szerint mára az érintett kör foglalkoztatási rátája elérte a 34 százalékot.

NGM: hűtött védőitalt és több pihenőidőt kell adni a munkavállalóknak

HR, munkaügy

A zárt munkahelyeken a légtechnikai berendezések, klímaberendezések hatékonyságát a megszokottnál gyakrabban kell ellenőrizni, tisztítani, fertőtleníteni. A munkavédelmi hatóság fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzéseken a hőségriasztások idején a fokozottabb megterhelésnek kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelmére.