kiemelt témák: Változásfigyelő Bírságfigyelő Kiállítás-Konferencia Jelentések Én, mint ügyvezető Felelősségbiztosítás IT

Hírek

   

Fekete péntek - kimutatható a novemberi akció hatása a hazai e-kereskedelemben

Marketing

A fekete péntek (black friday) csaknem ötven éve a hálaadást követő péntek - az idén november 24-e - elnevezése az Amerikai Egyesült Államokban; ez a nap hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor rendkívüli kedvezményekkel várják a vásárlókat a kereskedők.

Két újabb két pályázatot ír ki szeptember elején az Agrármarketing Centrum

Marketing

A vissza nem térítendő támogatást kizárólag a 2017. október 1. és 2017. december 31. közötti magyarországi, az agráriumhoz kötődő rendezvényekre lehet kérni, a rendezés teljes költségének akár 50 százaléka is elnyerhető

A Google a világ legértékesebb márkája

Marketing

Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája - derült ki a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felméréséből. A második legértékesebb márka az Apple, amelyet a Microsoft követ.

A győrújbaráti Julius-Globe Kft. kapta a legtöbb közönségszavazatot aEuropean Business Awards-on

Marketing

A Julius-Globe Kft. – amely egy családi tulajdonú vállalkozás – sikere jó példa arra, hogy a nemzetközi mezőnyben a kiválóságot nem elsősorban a cégméret határozza meg. Fontos a vállalkozói szellem, a szaktudásra és korszerű technikára fordított figyelem és a menedzsment vezetői képessége is.

Tavaly a reklámköltések értéke meghaladta a 160 milliárd forintot

Marketing

A magyarországi reklámköltések értéke a televíziós hirdetések nélkül meghaladta a 160 milliárd forintot tavaly, ami 12,11 százalékos növekedés 2015-höz képest - ismertette Hivatal Péter, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) ügyvezetőségének tagja az Evolution - Az online evolúció két napja című konferencián szerdán Budapesten.

Egyre fontosabb az élmény az ügyfélkiszolgálásban

Marketing

A vásárlói elégedettség növelésével 20-30 százalékos árbevétel-növekedést lehet elérni. Idén első alkalommal átadták a legjobb élményt nyújtó szolgáltató, a legjobb családbarát kiszolgálás és a legjobb munkahelyi csapat címét is.

eNet-Telekom: főként olvasásra használják okostelefonjaikat a magyarok

Marketing

A magyar internetezők csaknem 90 százaléka, mintegy 4,5 millió használ okostelefont, közülük legtöbben, 3,4 millióan híreket, cikkeket, e-könyveket olvasnak, 2,4 millióan zenét és egyéb audio-tartalmakat hallgatnak, 1,8 millióan pedig filmeket, videókat néznek eszközeiken rendszeresen - áll az eNet és a Telekom internetgazdaságról szóló jelentésének összegzésében

Üdülési jog - mint a megtévesztés szinonímája

Marketing

Ismét megtévesztették az üdülési joggal rendelkezőket – Két újabb ügyben bírságolt a GVH.

Jogsértő összehasonlító reklám

Marketing

A "legnagyobb 4G hálózat" szlogenű kampányoknál nem teljesült az ellenőrizhetőség követelménye, a lefedettségi térképek ugyanis alkalmatlanok az országos lefedettséggel kapcsolatos állítások pontos ellenőrzésére. Emellett nem tekinthető tárgyilagosnak az a közlés, hogy egy adott pillanatban egy mobilszolgáltató hálózatának országos lefedettsége a legnagyobb

Oracle: az ügyintézés is egyre inkább a virtuális valóságban történik

Marketing

A virtuális valóság, a chatbotok és a mesterséges intelligencia globális terjedésére számítanak a értékesítési- és marketingvezetők az ügyfélszolgálatban - derül ki az amerikai Oracle szoftvercég legfrissebb kutatásából.

A GVH 150 millió forintra bírságolta a Merck Kft.-t, mert "gyógyszerész" ajánlotta termékét reklámja

Marketing

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 150 millió forintra bírságolta a Merck Vegyi és Gyógyszeripari Kereskedelmi Kft.-t, mert a fogyasztónak úgy tűnhetett, hogy egy gyógyszerész ajánlotta a cég vény nélkül kapható, gyógyszerként nyilvántartott Flexagil krémjét televíziós reklámjaiban - közölte a GVH

Megalapozatlan gyógyhatások és burkolt reklám miatt bírságolt a GVH

Marketing

A kommunikációk azt üzenték a fogyasztóknak, hogy a termékek kompenzálják az elektroszmog emberi szervezetre gyakorolt káros hatásait, velük megelőzhetők és kezelhetők a betegségek.

ÉRTÉKESÍTŐK NAPJA 3.0 - október 27-én

Marketing

Jelentkezz az ÉRTÉKESÍTŐK NAPJA 3.0-ra VIP kedvezménnyel! Kedvezményes ár VIP kóddal: 15.000.- Ft/fő + áfa Kedvezmény kód: ÉNVIP501027 Időpont: 2016. október 27. (csütörtök) 9:00 – 17:00 (Regisztráció: 7:30-8:30-ig) Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont (3-as terem)

A kkv-k árbevételük kevesebb mint 1 százalékát költik infokommunikációra egy felmérés szerint

Marketing

Honlapot a számítógéppel rendelkező kisebb cégek 40 százaléka működtet, a nagyobb kkv-k-nál pedig 68 százalék az arány. Sok weblapot ugyanakkor kolléga vagy családtag hozott létre. A számítógéppel rendelkező vállalkozások harmadának van saját közösségi oldala.

Már megint túlzó állítások miatt bírságolt a GVH

Marketing

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Manna Natúr Kozmetikum Kft. megalapozatlan hatásokkal reklámozta egyes termékeit. A GVH a jogsértésért 5.000.000 forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Túlzó állítások miatt bírságol a GVH

Marketing

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Medimprove Marketing Szaktanácsadó és Szolgáltató Kft., valamint a DR. KURT WOLFF GMBH & CO. KG – több jogszerű állítása mellett – megalapozatlan hatásokkal is reklámozta Alpecin hajápolási termékeit.

Jogsértő összehasonlító reklám

Marketing

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte meg az Unilever Magyarország Kft. (Unilever) összehasonlító reklámját. Az Unilever a televízióban és a mozikban vetített reklámfilmjeiben ellenőrizhetetlenül és a tárgyilagosságot mellőzve hasonlította össze a Rexona Invisible Black+White, valamint a Nivea Invisible for Black & White izzadásgátló dezodorok hatékonyságát a sárga foltok elleni védelemben. A jogsértésért 30.000.000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Megtévesztő a „Megbízható Cég” tanúsítvány

Marketing

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. tisztességtelen kereskedelmi és üzleti gyakorlatot folytat a„Megbízható Cég” megjelölés használatakor, valamint e tanúsítvány népszerűsítésével, mert e minősítést csupán internetes keresések alapján adja, így megalapozatlanul állítja az általa megvizsgált cégekről, hogy azok megbízhatók.

GVH: lezárult az online szálláshely-foglalási piac ellenőrzése

Marketing

Az online szálláshely-foglalási piacot ellenőrizte korlátozott versenyre utaló gyakorlatok miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), megállapították, hogy hatósági beavatkozásra nincs szükség az időközben bevezetett változtatások miatt, de továbbra is figyelemmel kísérik a piaci folyamatokat.

Mi a helyzet a kéretlen csomagküldéssel

Marketing

A hatóság felhívja a figyelmet arra is, legjobb, ha a kéretlen csomagot nem veszi át a fogyasztó. Ha azonban az átvételkor átvételi elismervény aláírását is kéri a futárszolgálat, ez esetben az átvétellel már létrejön a szerződés a termék küldője és címzettje között, ettől viszont 14 napon belül indoklás nélkül el lehet állni írásban. Ha az első csomag még ingyenes is volt, az átvételi elismervénnyel általában azt is aláírja a fogyasztó, hogy további csomagokat rendel meg, amelyért azonban már fizetni kell